Digital TV kartı ile uydu hızında ücretsiz download
Sistem gereksinimi :
Digital tv kartı
Pentium III 700 İşlemci
128mb Sdram
30mb boş disk
3D grafik kartı
LNB ve 90cm çanak
Win 98/ME 2000/XP/NT4.0
DirectX 7.0 veya üstü
Merhaba. En basit şekilde bedava download olayını anlatmak istiyorum. Olay çok basit, havada serbest dolaşan dataları kendi bilgisayarımıza uydu hızında indiriyoruz. Yapmamız gerekenler ise çok basit. Uygun durumdaki sistemimize dijital tv kartımızı takıyoruz ve birkaç yazılım sayesinde dosyaları indirmeye başlıyoruz. İlk önce kurulum ile ilgili birkaç şeye değinmek istiyorum.
Kullanacağımız uydu Eutelsat w3 dir. (Hotbird ve Turksat uydusu için gereken bilgiyi ileriki bölümlerde vereceğim). Eutelsat w3 uydusunu Digiturk uydusu olarak biliriz. Yazılım kurulumda ise ben Progdvb adlı yazılımı tercih ettim. Alternatif olarak Mytheatre da kullanılabilir. Dosya yakalamak için ise File Grabber adlı ufak plug-in den yararlanacağız.
Yavaş yavaş başlayalım kurmaya. İlk önce sistemimize kartımızı takıyoruz sonra gereken driverını yüklüyoruz. Driver CD si içinden TV4PC adlı yazılımı yüklemek şart değil ancak yüklesek iyi olur (skystar2 için) . Sorunsuz kurulumdan sonra progdvb adlı yazılımı kuruyoruz . Progdvb içerinde ilk yapmamız gereken ayar kartımızı başlatmak için “Settings/Device List” kısmından gerekenleri yapıyoruz.
Dah sonrada Progdvb ayarlarında kullandığımız uyduyu belirtmemiz gerekiyor. Bu ayarı “Settings/Disecq/Add LNB” kısmından yapıyoruz Resimde görüldüğü gibi “Eutelsat w3” uydusunu seçiyoruz. Eğer kullandığımız anten Digiturk anteni ise “LOF1” bölümünü 10000 değeri ile dolduruyoruz.
Bundan sonra yapacağız işlem ise data transferi yapılan kanalı bulmak. Bunun için genel bir kanal taraması yapmamız gerekiyor. “Channel List/ Channel Search/ Eutelsat w3” yaptığımız zaman kanallar bi süre karşımıza çıkacaktır.
Bu arada “File grabber” adlı ufak yazılımı progdvb içindeki “Modules” klasörüne kopyalıyoruz.
Kanalları bulduktan sonra bizim sol taraftaki kanal bölümünden gerekli olan kanalı seçmemiz gerekiyor. Download yapacağımız kanal “internet” . Eutelsat sağlayıcısı üzerinden data transferi yapıyor. Frekansı ise “11449 V 27500”
Şimdi “Services/ prog file grabber” kısmından dosya yakalama yazılımını başlatıyoruz. Yapacağımız birkaç ufak ayardan sonra download olayına başlıyoruz.
“New” diyerek yeni bir service parametresi oluşturuyoruz. İsmi önemli değil , burada önemli olan download yapılan kanalın kullandığı “PID” numarası. Bu numarayı “Data PID Scanner” ile buluyoruz. Ancak kullandığımız kanalın PID numarasını bildiğimiz için arama yapmamıza gerek yok. Burada kullanacağımız numara resimde de görüldüğü gibi “3010”.
Şimdi sıra geldi dosyalarımızın aktarılacağı klasörleri oluşturmaya. Burada seçim size kalmış , hard diskinizde hangi bölümü kullanmak sizi tercihiniz. Ben c: bölümünü kullanıyorum ve ayarlarını ona göre yaptım. Resimdeki ayarları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ancak belirtiğiniz yol doğrultusunda gereken klasörleri oluşturmak size kalıyor. Program klasör oluşturmuyor maalesef.
Eveeeet, şimdi geldik en önemli kısma yani filtreleme ayarlarına. “Fitler” kısmından hangi tür dosyaların inmesi gerektiğini belirtiyoruz. *.mp3 *.avi *.jpg *.zip vs…
Bu ayarları da yaptıktan sonra gönül rahatlığı ile “Start” a tıklıyoruz. “Statics” kısmında gördüğümüz “Traffic” bize hareketliliği gösterir. Ne kadar büyük ise çeşit o kadar fazladır ve bizim için o kadar iyidir.
Şimdi inen dosyalara bir göz atalım. “Work” klasöründekiler inmekte olan dosyaları gösterir. “out” klasöründekiler ise inmiş dosyaları gösterir.
Buarada yapacağınız en zor işlem ise inen binlerce dosyayı ayıklamak olacaktır. Şimdiden kolay gelsin…
Turksat Frekansı 12054 H 24736
Not :bu yapılan download uydu üzerinden yapılıyor
yane sizin adsl hattıyla veya sizin net bağlantınızı kullanmıyor
indirilen dosyalar limite ilave edilmiyor

Alıntı Yaparak Cevapla
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin