arkadaşlar bu minidvb4000 fta yı nasıl yüklerim. key dosyasını buldum ama kablo şeması yok. ve makinada rs232 portuda yok. bu makineleri scart portundan mı güncelliyoruz. scart bağlantı kablo şemasını bilen kimse yokmu. imdat, boğulcam şimdi walla
arkadaşlar bu minidvb4000 fta yı nasıl yüklerim. key dosyasını buldum ama kablo şeması yok. ve makinada rs232 portuda yok. bu makineleri scart portundan mı güncelliyoruz. scart bağlantı kablo şemasını bilen kimse yokmu. imdat, boğulcam şimdi walla
arkadaşım rs 232 bağlantı şekli 2 12 ye 3 10 a 5 ise 25 yani şaseye oknecip Demiş ki:
2, 3, 5 i anladim da bu 12, 10, 25 nedir arkadasim. Sorulan soru scart ile ilgili. Bu yazdigin numaralar scartin numaralari mi seri portun mu. Biraz detayli yazar misin?
yazılımı rs232 + scart ile yüklüyorsuncrazy_23 Demiş ki:
kablo bağlantı şekli ise şöyle
Rs232 dişi 2 nolu pin scartın 12 nolu pin'e
" 3 nolu pin scartın 10 nolu pin'e
" 5 nolu pin scartın (GND)dış şasisine bağlanacak
scart cihazın Tv girişine takılacak TV ile cihaz arasındaki iletişimi ise cihazın vcr kısmından sağlayacaksın.Yazılım Hyper Terminal ile yükleyeceksin.kolay gelsin.
Son düzenleyen varer23, 16-Nisan-2005 saat 20:40.
hlla halla bu ne yahu
Bu icadı senmi buldun yoksa kendi yazılım yükleme kuralında varmı?
Şimdi sen böyle yazılım yülüyormusun?
barı terminal ayarlarınıda detay yazda millet faydalansın
Bu arada receiverde rs232 girişi yokmu?
Uydu Alıcılarınız İçin Gerekli Yazılım ve Açıklamalara Aşağıdaki Kısa Yollardan Ulaşabilirsiniz.
Evet usta vestelin bu yeni modelleri bayağı sorunlu
kabloyu kendin icat edeceksin yoksa yok...
GeZeGeN kardeşim bu icadı ben bulmadım bu cihazın yazılım yükleme şekli böyle ayrıca rs232 girişide yok rs232+scart kabloyla yükleme yapabiliyorsun kabloyu sende yapabilirsin malzeme belli rs232+scart piyasada yok (ben bizzat kendim yaptım vede sorunsuz yüklüyorum)GeZeGeN Demiş ki:
terminal ayarları ise şöyle:
HperTerminali açın file(dosya)bölümünden new connectıon'u seçin gelen bölümde isim isteyecek oraya herhangi bir harf veya numara yazıp okey'leyin connect to kısmında ise connect usingden com1 veya 2 yi seçin ve okey'leyin
bağlantı noktası ayarlarından
saniyedeki bit sayısı ayarları 115200
veri bitleri 8
eşlik yok
dur bitleri 1
akış denetimi yok
olarak ayarlayıp tamam diyorsun hyper terminalin transfer kısmından send file yi okeyle açılan pencereden filename(browse)den emu yu seç protokol kısmından ise 1K Xmodem'i seç send'i okeyle ve cihazın fişini prize tak yazılım yüklenecektir.kolay gelsin selamlar.
Paylasmak guzeldir. Paylasin arkadaslar. Eline saglik.
bu vestelide anlamak mümkün değil reklamlarda ileri teknoloji diyor ürünlerine baktığımız zaman 19 asır anlamadım ne diyeyim
Uydu Alıcılarınız İçin Gerekli Yazılım ve Açıklamalara Aşağıdaki Kısa Yollardan Ulaşabilirsiniz.
usta bu gün bu makineyi gördüm getirdiler minicik bişey sinek gibi
enteresan bir makine rs232 yok 2 scart var okdar ön panel yok
@varer23 ü tebrik etmek lazım iyi bir yol bulmuş.
Söylediği gibi deneyeceğim bi bakalım...
Beğenip teşekkür etmek isterseniz sağ üsteki terazimi tıklayın.
UZAY FORUMDAN SİZE FAYDALI LİNKLER ÇEKİNMEYİN TIKLAYIN
MASA ÜSTÜ ARAÇLARI
CD, VCD, DVD ARAÇ VE GEREÇLERİ
RESİMLİ PROGRAM ANLATIMLARI
PC İÇİN GÜVENLİK ARAÇLARI
GRAFİK VE RESİM PROGRAMLARI
VİDEO VE SES İŞLEMLERİ İÇİN AKLINIZA NE GELİRSE BURADA
WEB DİZAYNI İLE URAŞIYORSANIZ GÖZATIN
OFİS UYGULAMALARI
İNTERNET VE AĞ BAĞLANTILARI İÇİN PROGRAMLAR
DEV PROGRAM ARŞİVİ BURADA
ARADIĞINIZ TÜM PROĞRAMLAR BURADA LİSTELİ TIKLAYIN
BURDADA BULAMAZSANIZ ARAMAYIN ARTIK!!!
Forumda arama yapmak için buraya tıklayın
PC Programları Bölüm Kuralları
RapidShare den indirme nasıl yapılır resimli anlatım
********** TAKLİT ETMEYİN ÖRNEK ALIN *********
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin