Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon
Bulunan 1 den 10 - Toplam 15

Konu: harici hdd sorunu

Kayıtlı Üye gazolay Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    0 Mesajda 0 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    46

Varsayılan harici hdd sorunu

arkadaşlar sizden şunları öğrenmek istiyorum
    1:elimde 500gb harici hdd var..3,5 ınc (kiloluk)
    2:elimde 250 gb harici hdd var....(100 gr )
    yapmak istediğim 250 gb hdd den 500 gb hdd'e 200gb veriyi pc usb yardımı ile taşımakdı ( her ikiside usb 2,0 ) anakartta usb 2,0 dır.
    ama pc elimdeki 250 gb hdd taşıma başladıkdan 5 dk sonra her defasında pcnin sağ alt köşesinde sarı bir balonun içinde şu hatayı verip sonlandırması ile son buluyor..(hdd kayboluyor sonra tekrardan geliyor) şu an tam aklımda yok ama şöle bir yazı galiba windows gecikmeli yazma başarısız.bu duruma bilgisayarınızdaki bir donanım hatasından meydana gelebilir...diye bir hata

3:birde şu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum ..örnek vererek anlatmaya çalışıyorum
    a:usb 1.0 ankarttımız var...elimizde 2 adet harici hdd var bunlarda usb 2.0 olsun ikisi arasında usb 1.0 transfreri sn kaç mb oluyor acaba..
    b:usb 2.0 anakartımız var..elimizde 2 adet de harici hdd olsun..bunların arasında veri transferi sn kaç mb olur..
    c:bu transfer esnasında pc donanımsal olarak yanı remi fazla veya az olması bu transfrede etkisi oluyormu acaba
    d: ( bu soruda kaçamak olsun ) elimdeki hdd lerin atıyorum bir tanesi fat32 ile biçimlenmiş diyelim..benim bu fat daki dosya büyüklüğüm kapasite olarak 4 gb mi olması lazım
    tşk ederimm şimdiden

UZAY Forum GeZeGeN Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    4 Mesajda 4 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    100

Varsayılan Cvp: harici hdd sorunu

Aynı sorunla bende karşılaştım ve ben bu sorunun bilgisayar kalitesizlikten kaynaklandığını düşünüyorum
    Ben çok uğraştım ve iki çözüm buldum ya hddleri bilgisayara bağlayıp transfer yapacaksın yadan toplu değil bir kaç yüz mb boyutunda parca parça tarnsfer edeceksin ama buda çözüm olmuyor gene kabloluyor her transferden sonra usb çıkarıp takmak lazım

USB 10. ile USB 2.0 hızları nedir bilmiyorum ama 2.0 daha hızlı

Süper Moderatör elrond Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    459

Geikmeli yazma hatası için sabit diske yada harci diskine tıklıyorsun kayıt yapaağın diske yani. Özellikleri seç Sonra donanım diskini seç ilkeleri seç orda diskte yazma önbelleği gibi bişey var onu tıkını kaldır. sonra uygula ardından tamam de birde öyle dene bi bakalım ne olacak.

Devler gibi eser vermek için
    Karıncalar gibi çalışmak gerekir.

Teşekkür Etmek İsteyenler Terazime Tıklasın Lütfen

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    459

Alıntı gazolay Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    arkadaşlar sizden şunları öğrenmek istiyorum
    1:elimde 500gb harici hdd var..3,5 ınc (kiloluk)
    2:elimde 250 gb harici hdd var....(100 gr )
    yapmak istediğim 250 gb hdd den 500 gb hdd'e 200gb veriyi pc usb yardımı ile taşımakdı ( her ikiside usb 2,0 ) anakartta usb 2,0 dır.
    ama pc elimdeki 250 gb hdd taşıma başladıkdan 5 dk sonra her defasında pcnin sağ alt köşesinde sarı bir balonun içinde şu hatayı verip sonlandırması ile son buluyor..(hdd kayboluyor sonra tekrardan geliyor) şu an tam aklımda yok ama şöle bir yazı galiba windows gecikmeli yazma başarısız.bu duruma bilgisayarınızdaki bir donanım hatasından meydana gelebilir...diye bir hata

3:birde şu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum ..örnek vererek anlatmaya çalışıyorum
    a:usb 1.0 ankarttımız var...elimizde 2 adet harici hdd var bunlarda usb 2.0 olsun ikisi arasında usb 1.0 transfreri sn kaç mb oluyor acaba..
    b:usb 2.0 anakartımız var..elimizde 2 adet de harici hdd olsun..bunların arasında veri transferi sn kaç mb olur..
    c:bu transfer esnasında pc donanımsal olarak yanı remi fazla veya az olması bu transfrede etkisi oluyormu acaba
    d: ( bu soruda kaçamak olsun ) elimdeki hdd lerin atıyorum bir tanesi fat32 ile biçimlenmiş diyelim..benim bu fat daki dosya büyüklüğüm kapasite olarak 4 gb mi olması lazım
    tşk ederimm şimdiden
    nerden buluyon bu soruları arkadaşım

usb 1.0 1.5 mb/sn
    usb 2.0 64mb/sn dir

deneip görecen önce 2.0 dan 1.0 at hesapla sonra tersini yap hesapla

fat32 deki 320 gb harddik ntfs de de aynıysa demekki seninkide 4gb tır.

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    46

tşk ediyorum arkadaşlar acaba..bu sorun hdd de badsector olma olasılığını güçlendiriyormu...bir deneyip size hdd bed varmı diye yazarım bird..usb2.0 sn 64 mb atıyor bu güzel ama birde dünya gözü ile görsem

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    459

Bad sector onu yapmaz sen yazdığımı uyguladınmı?

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    46

o dediğiniz yeri buldum ama tıkı kaldırma değilde bir alt menüde diğer alternatifi seçmemlazım geliyor yoksa tık kalkmıyor tıklama ile bende öle yaptım tııkını diğerine işaretledim..şu an transfer 1.0 usb ile devam ettiği için pc kapatamıyorum ama ayarı değiştim...
    birde şöle bir durum var..usb 2.0 boardda bu harici hdd ikide bir kendini kaybedip tekrardan geliyordu bunu usb 1.0 takınca böle bir sorun olmuyor sadece..döngüsel veri hatası vermeye başlıyor bazı verilerde işte resimleri..

gazolay.jpg
    gazolayy.jpgverihatas.jpg

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    46

ok senin verdiğin usb hızları araştırdım..söyledikleriniz doğru herkez bu şekilde hesap ediyor yalnız sorun pratikde galiba farklı oluyor...örnek verecek olursak veri derken acaba neleri içine alıyor...sadece offıcedeki yazılımlarımı...atıyorum ben bir dvd filmine o hesaba göre 2.0 dan 120 sn aktarmam lazım ma ben bu yüzden belkide 1 saat bekliyorum

UZAY Forum GeZeGeN Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    4 Mesajda 4 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    100

veri veridir fark etmez sadece şundan dolayı gecikme olur 100MB lik 100 tane dosya göndermek ile tek parça 100MB lik dosya ile aynı zamanda atmaz tek parça olan daha hızlı aktarır çünkü 100 parçalı dosya karşı tarafa 100 tane dosya tek tek oluşturup kapatacak buda gecikme olacak buyüzden şu veri bu veri diye birşey olmaz önemli olan adet sayısı

Tabi bu bir yorum

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    46

birşey öğrenemiyorum sizle paylaşmak istiyorum..test yapıyorum test sonucunda şunlar çıkıyor..usb 2,0 anakart üzerinden usb2,0 harici hdd 178mb dosyayı 10sn gönderiyorum...usb 2,0 harici hdd bellek üzerinden usb2,0 anakarta 178mb dosyayı 10sn yolladım..bu testler için bir sürü yaptım ama sizlerle sadece bunu paylaşmak istedim..burada göründüğü gibi..alırken ve verirken 178mb dosya 10sn tutuyor..halbuki sn/64 yollayan usb2.0 10sn 640 yollaması lazımgerek...acaba biz şurada karıştırmış olmayalalım...megabyt ile megabiti..1megabyt 8megabite eş düşüyor..

Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)