Bulunan 1 den 8 - Toplam 8

Konu: internet indirme sorunu

Kayıtlı Üye gazolay Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    0 Mesajda 0 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    45

Varsayılan internet indirme sorunu

bana telekomdan verilen hizmet..1mb indirme 256kb upload diyorlar benim sorguladığım şu
    ben 3 iş ile meşgulum internette..bana telekomun dediği 2 hizmet var gibi
    ben 1..sayfa açıp nette geziyorum bunu adı nedir
    2:,,ben internetten rapite dosya veriyorum bunun adı nedir
    3..ben internetten rapitten dosya çekiyorum bunun adı nedir
    birde sorum şudur idm den dosya çekince interneti şişiriyormu

Süper Moderatör elrond Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    458

Varsayılan Cvp: internet indirme sorunu

1-download
    2-upload
    3-download
    4-değil idm den uzayforumdan dosya çeksen onun adıda download harcadığın zamana göre değişir. 24 saat 1 MB ile 100 kb/sn dosya çekersen tabi yavaşlama olmadığını varsayarsak 1 günde ortalama 8 GB veri çekersin.

Devler gibi eser vermek için
    Karıncalar gibi çalışmak gerekir.

Teşekkür Etmek İsteyenler Terazime Tıklasın Lütfen

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    45

ıdm hakkında dediğim şu dur...ben mozillanın indirme sayfası ile ıdm karşılaştırdım aynı dosyayı ıdm 100 kb ile indirirken mozilla 15kb ile indiriyor..
    ama mozilla indiriken internette rahat geziyorum aynı zamnda ama ıdm indirirken sayfalar arası kasıyor bunu demek istedim bununla bir alaksı varmı indirmenin..

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    45

birde şunu öğrenmek istiyorum..benim modeme evde 5pc bağlı.bir tanesi wirilesden 4 taneside swiçden..sorunlarım şunlar
    1:modem aynı anda 5 pc 1mb bölüp beşinede aynı sinyalimi yolluyor..yani pc başına 204.8 kb yolama özellikleri varmıdır.yoksa bunu yapan özellikler farklı modemlermi var
    2:modemlerde sinyali dağıtma özellikleri varmıdır...atıyorum a pc 512kb (bu ıp nodan olur galiba) b pc 128 kb yolluyorum gibi
    3:var veya yok modemlerde bu özellikler evdeki 5 pc atıyorum 4 kapalı modem o anda tüm sinyali açık olana gönderme özelliği varmıdır
    sorularım bunlar tşk ederim

UZAY Forum GeZeGeN Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    3 Mesajda 3 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    100

Eğer adsl hizmet aldığın yerde 1mbps hizmet alıyorsan saniyede 100kb dosya indirme hızın olur anlamına gelir ama adsl müşteri çoğaldığı için bu hızı yakalamak zor oluyor çoğu zaman ayrıca dosya indirdiğin sitede çıkış hızı ne kadar ve o anda kaç kişi ndirme yapıyorsa hız bölünür

Bu dosya indirme olayı bir siteyi açtığın zamanda dosya indirmiş gibi oluyor sitedeki grafikler, resimler, yazılar vs vs tüm bunları bilgisayarına indikten sonra sayfa görüntülenir sayfa kapatında bu indirmeler kaybolur ama bazi sitelerin bazi özellikler ekeyerek ziyeretçinin bilgisayarına bazı resim ve grafiklerin durmasını sağlar çünkü bu ziyararetçi aynı siteyi kısa süre içinde ziyaret ettiğinde tekrar siteden çekmez bilgisayara kaydedilmiş grafikleri kullanır ve site hızlı açılmasını sağlamış olurlar

Ama rapid gibi sitelere dosya yüklemek upload demektir senin bilgisayarında sitenin bilgisayarına dosya pload yanı yüklemek buda hızının 1/3 oranındadır ama 1/4 ten yukları çıktığını görmedim yanı 1mbps hızın varsa dosya indirirken saniyede en yüksek hızın 100kb olurken upload yanı yüklemek için saniyede 25kb cıvarında hızla yüklersin

Eğer dosya indirme veya yükleme bu hızlarını doldurdun ise bir başka iş için yer kalmayacağı için yaşlar ama 50kb hızla bir dosya indiriyorsan bir başka dosya 50kb hızla indirebilirsin onu etkilemez

Modemlerde abonelere belli hızlara göre kota koyabilirsin bu özellik her modemde olmaya bilir ama kendisi otomatik olarak limit koymaz ama aynı adan dosya indiriyorsa veya yüklüyorsa adaletli davranmak için bölüştürebilir ama kimse kullanmıyorsa biri kullanıyorsa tüm hızı kullanabilir

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    45

gezegen bunları beynime yapıştırmaya çalışıyorum tşk ederim..

Yeni Kayıtlı Kullanıcı FiDeLiTy Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    0

Alıntı gazolay Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    ıdm hakkında dediğim şu dur...ben mozillanın indirme sayfası ile ıdm karşılaştırdım aynı dosyayı ıdm 100 kb ile indirirken mozilla 15kb ile indiriyor..
    ama mozilla indiriken internette rahat geziyorum aynı zamnda ama ıdm indirirken sayfalar arası kasıyor bunu demek istedim bununla bir alaksı varmı indirmenin..
    internet tarayıcılarla (IE, firefox, opera, vs.) dosya indirdiğiniz zaman, bir şekilde işletim sisteminin izin verdiği limitteki hızla indiriyorsunuz, bu nedenle tarayıcıdan indirme yaparken bir yandan da web sitelerinde gezince sıkıntı olmuyor, fakat IDM (internet download manager) gibi dosya indirme yöneticileri ile dosya indirirseniz bağlantı genişliğinizin tamamı ile indirme işlemi yaparsınız dolayısıyla bir yandan da webde gezinince sitelerin açılması çok yavaşlar. Bunun önüne geçmek için indirme yöneticisinin (IDM, getright, flashget, orbit downloader, vs) ayarlarından maksimum indirme hızını ayarlamanız gerekir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)