Bulunan 1 den 3 - Toplam 3

Konu: Çalınan laptop anında bulunacak

  1. #1
    Moderatör Caner Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    03-Aralık-2003
    Nerden
    ISTANBUL
    Yaş
    54
    Mesaj
    1,069
    Teşekkürler
    0
    0 Mesajda 0 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    295

    Göz kırp Çalınan laptop anında bulunacak

    'Laptop Takip Sistemi" ile çalınan bilgisayar anında bulunacak...

    Emniyet Genel Müdürlüğü, son dönemin en popüler hırsızlık unsuru olan Laptoplar için takip sistemini hayata geçiriyor. Yeni uygulama "Laptop Takip Sistemi" ile çalınan bilgisayar anında nokta olarak tespit edilecek.

    Her yıl binlerce dizüstü bilgisayar hırsızların hedefi oluyor. Dizüstü bilgisayarların yaygınlaşması hırsızların çalışma sahalarını bu yöne kaydırmalarına neden oldu. Elde hafif, pahada ağır dizüstü bilgisayarların bugüne kadar takibinin yapılmaması da hırsızlara geniş bir pazar olanağı sağlıyordu.

    Emniyet Genel Müdürlüğü cep telefonlarının ardından diz üstü bilgisayarlarda yaşanan hırsızlık olaylarını asgariye indirebilmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı. “Laptop Takip Sistemi” adı verilen proje ile çalıntı dizüstü bilgisayarlar anında tespit edilebilecek.

    -KAYIT ŞARTI VAR-
    Laptop Takip Sistemi'ne veri girişi gönüllülük esasına göre yapılacak. Çalındıktan sonra bilgisayarının takip edilmesini isteyen vatandaşlar cihazlarına ait model, seri-no ve yazılım bilgilerini içinde bulunduran MAC numarasınının kaydını gönüllü olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki sisteme yaptıracaklar.

    Bilgisayarın çalınmasının ardından takip edilmesi için karakola başvuru yeterli olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki sistem kaydın alınmasının hemen ardından aktif hale gelecek. Dizüstü bilgisayarın çalındıktan sonra sadece bir kez internete bağlanması halinde hangi IP numarasından bağlandığı tespit edilecek. Sistemin uygulamaya konulmasının ardından çalıntı bilgisayarın satıcısı ve alacısı hakkında "Hırsızlık, hırsızlık malın satışına aracılık etme ve çalıntı mal alma" suçlarından hukuki işlem yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından teknik takibi yapılacak bilgisayarlar için ayrıca teknik servise gitmeyen ya da internete bağlanmayan çalıntı bilgisayarların ise bulunma ihtimalinin çok zayıf olduğu belirtiliyor.

    -ALDIĞINIZ YERDE İNTERNETE BAĞLANIN-
    Emniyet kaynakları özellikle ikinci ile bilgisayar alacak vatandaşları çalıntı bilgisayarlara karşı uyardı. Kullanıcıların ikinci el bilgisayarı satın aldıkları bayide internete bağlı halde çalıştırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Dizüstü bilgisayarların genellikle internet amaçlı kullanıldığına dikkat çeken emniyet kaynakları sistemin uygulamaya konulmasının ardından dizüstü bilgisayar hırsızlığının bitme noktasına geleceğini savunuyorlar.

    akşam gazetesi

  2. #2

  3. #3
    Süper Moderatör
    bacanak93 Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    27-Mayıs-2006
    Nerden
    Fransa
    Yaş
    39
    Mesaj
    2,468
    Teşekkürler
    0
    4 Mesajda 10 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    1227

    Varsayılan Cvp: Çalınan laptop anında bulunacak

    iyiya iste teknolojinin gozunu seviyim nerden nereye geldi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Türkçe yazın program anında arapça yazsın
    Ofis Uygulamaları forum içinde, yazan bacanak93
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 02-Nisan-2010, 14:54
  2. Dilediğiniz diziyi radyo ve tv'yi anında izleyin...
    Grafik & Resim forum içinde, yazan bacanak93
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 05-Mayıs-2007, 11:23
  3. laptop bağlantı sorunları
    DONANIM forum içinde, yazan josef
    Cevap: 13
    Son Mesaj: 18-Aralık-2005, 11:44
  4. Arkadaslar laptop gitti?
    KATEGORİ DIŞINDAKİ forum içinde, yazan guro
    Cevap: 9
    Son Mesaj: 08-Ekim-2005, 12:05
  5. İstediğiniz Alt Yazıyı Anında Bulun!
    KATEGORİ DIŞINDAKİ forum içinde, yazan alemmi
    Cevap: 6
    Son Mesaj: 23-Temmuz-2005, 09:06

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin

Mesaj Yetkileriniz

  • Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •