Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon
Bulunan 1 den 10 - Toplam 11

Konu: Dünyaya açılmış bir markanın ayıbı --- istikbal

Yeni Kayıtlı Kullanıcı gurcanh Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    0 Mesajda 0 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    0

Haykırış Dünyaya açılmış bir markanın ayıbı --- istikbal

5 Aralık Cumartesi günü İstikbal web sitesine aynen iletilmiş dilekçedir!

İSTİKBAL MOBİLYA SAN. VE TİC. A.Ş.
    TÜKETİCİ HİZMETLERİ SERVİSİ

Eskişehir’deki bayiniz Yıldırım Mobilya Ltd.Şti.’nin Yunusemre Caddesi No:59/A adresindeki satış mağazasına 16.09.2009 tarihinde baza ve başlık bakmak üzere gittim. Kalp şeklinde bir başlık beğendim ve almak istediğimi belirttim. Bunun üzerine satış görevlisi bana başlık ve bazanın birbirine uyumlu olmak zorunda olduğunu ve İstikbal mağazasından aldığım başlığın başka bir yerden alınan bazaya kesinlikle uymayacağını belirtti. Aynı gün 10451 nolu sipariş formu ile 120x200 Solid Assankrem baza ve 120’lik Solid Assankrem başlık siparişi verdim. (Mağazada beğendiğim başlık kalp şeklinde olan başlıktır.) Aynı gün İş Bankası kredi kartım ile 600TL tutarındaki ödemeyi yaptım.
    Zaman zaman telefon ile ürünleri sorduğumda ara ölçü olduğundan geç geleceğini ifade ettiler. 02.11.2009 tarihinde ürünler geldiğinde başlığın mağazada gördüğüm, beğendiğim ve siparişi verilen başlık olmadığını fark ettim ve ürünleri teslim eden kişilere ve telefon ile mağazaya bunu belirttim. Bunun üzerine bana bu ürünü teslim almamı ve yanlışlığın daha sonra düzeltileceğini söyleyerek teslim fişinin üzerine “başlık sonra gelecek” notu yazarak bazayı ve yanlış gelen başlığı teslim ettiler.
    Ayrıca satın aldığım ürünler için düzenlenmesi gereken fatura da tarafıma teslim edilmemiştir.
    Daha sonra Yıldırım Mobilya satış mağazasını telefon ile sık sık aramama rağmen başlığın gelmediğini ve mağazada beğendiğim kalp şeklinde başlığın 1.40’lık olduğu 1.20’lik bu başlıktan mevcut olmadığını ifade ettiler. Malları iade etmek istediğimde sadece başlığı geri alabileceklerini, bazayı ise geri alamayacaklarını söylediler. Sadece bazayı aldığımda ona uygun başka başlık bulamayacağımdan baza ile beraber başlığı iade etmek istedim ancak kabul etmediler.
    Nihayet 05.12.2009 tarihinde 444 33 44 no’lu tüketici hizmetleri servisinizi aradım. Bana verilen 0 224 738 17 00 nolu telefondan Bülent Bey ile görüştüm. Bülent Bey bana başlığın ebadının küçüldükçe şeklin değişeceğini ve satın aldığım mağaza ile görüşmemi söyledi.(Bu bilgi 16.09.2009 tarihinde Yıldırım Mobilya satış mağazasından katiyen bana verilmemiştir). Bunun üzerine aynı gün Yıldırım Mobilya satış mağazasına konuşmak için gittiğimde yine telefondaki gibi “başlığı geri alırız 1.40’lık beğendiniz şekildeki(kalp) başlığı veririz, bazayı geri alamayız” dediler. Bunun üzerine ben 1.20’lik başlık siparişi verdiğimi ve 1.40’lık başlığı kabul etmeyeceğimi belirttim. Sonrasında başka bir satış görevlisi yanımıza gelerek diğer müşterileri rahatsız ederek onları zarara uğrattığımızı yüksek bir ses tonuyla belirtti. Ben sizi şikâyet edeceğim dediğimde bana ve yanımdaki oğluma hakarete ve tehdite varan cümlelerle “Çıkın mağazamızdan(defolun!), istediğiniz yere şikâyet edin” diyerek üzerimize yürüdüler. Ayrıca satış görevlisinden biri “Beni katil edeceksiniz ulan!” sözleriyle bizi fazlasıyla rencide etmiş ve üzmüştür. İSTİKBAL gibi Türkiye çapındaki bir kuruluşun satış mağazasında böyle bir davranışın sergilenmesi son derece üzücüdür.
    Hiçbir satış ve pazarlama anlayışında böyle bir davranışın kabul edilemeyeceğini düşünüyorum. Konuyu daha başka mercilere taşımama düşüncesi ile gerekli ilgiyi en kısa zamanda göstereceğinize umarak başlık ve bazayı birlikte iade etmek istiyorum. Gereğini rica ederim.

Saygılarımla,
    Özcan HARMANKUYU

Dilekçeye cevap olarak istenilen 1.20 lik ürünün üretilebileceği bildirilmiştir. Bu davranışların bizi üzmesi ve evimize artık hiç bir İSTİKBAL ürününü sokmayacağımız ve ürünlerin tamamen iadesini istememiz üzerine olumsuz cevap alınmıştır. Üreticinin tüketiciye kandırmaya yönelik bu politikasını sizlerinde kınayacağını umuyorum. Bir firmanın en önemli özelliği güvenilirliğidr ve ben hiçbir şekilde İSTİKBAL in güvenilir ve müşteri memnuniyetini sağlayabilir bir firma olduğuna inanmıyorum. Sadece parayı basana bayilik veren ve onları eğitmeden isimlerini taşımlarına müsade eden bir firma böyle bir "terbiyesizliğe" mahal vermiştir. Haklı mücadelemizi hukuk yolunda da devam ettireceğiz ve bu konuda sizlerin de desteğini bekliyorum

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    0

Varsayılan Cvp: Dünyaya açılmış bir markanın ayıbı --- istikbal

Arkadaşlar konuyla ilgili tüm gelişmeleri anında sizleri ileteceğim ve konuyu güncel tutacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

UZAY Forum GeZeGeN Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    4 Mesajda 4 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    100

@gurcanh bey geçmş olsun,

Türkiyede hangi firma olursa olsun anlaşılıyorki ürünü sapa sağlam teslim almadan ne para vereceksin nede teslim kağıdı imzalayacaksın

Son tespitinize katılıyorum bayilerini eğitmeden ürünlerini sattırıyorlar bu eğitimi çok önemsiyorum yoksa işte böyle argo argo kelimeler müşterilerine kullanırlar

Tüketici derneğine baş vurun haklarınızı arayın ayrıca firmaya bu sayfa linki gönderin bakın heryerde sizin yatığınızı yazıyorum deyin

Kimse hak aramadımı yanları kar kalıyor hak aramak lazım

Süper Moderatör
    bacanak93 Üyenin Avatarı
    Teşekkürler
    0
    4 Mesajda 10 Defa Teşekkür Aldı
    Şöhret Gücü
    1227

gecmisolsun kardesim umarim islerin yoluna girer aslinda istikbalin kimlere bayilik verdigini yagni bu olayi ogrenmesi lagzim bence

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    0

Haykırış Cvp: Dünyaya açılmış bir markanın ayıbı --- istikbal

Arkadaşlar ilginiz için öncelikle teşekkür ediyorum.

Şu an il ticaret odasına giderek tüketici hakları hakem hayetine başvurdum ve zararımın tazminini talep ettim kabul edilmesi durumunda firmanın yıllık notundan düşülecek ve ben den kâr ettiği 100 lira için ciddi yaptırımlara maruz kalacak.

Aslında benim burada göstermek istediğim GeZeGeN arkadaşımın da söylediği gibi eğitimsiz bayilikler verilerek müşterileri ne kadar mağdur durumu düşürebileceklerini ve bunun karşılığında hakkını arayan müşteri karşısında neler kaybedebilecekleridir.

Bir firmanın en büyük saygınlığı prestijidir. Ve bu hiç de kolay kazanılmaz fakat bu tarz olaylar yaşanıldığında çok kolay yitirilebilir.

Sizlerden ricam bu dilekçemi dostlarınıza iletmeniz okutmanız. Çünkü bu konuda hem insanların bilgilenmesi ve böyle bir durumda neler yapabileceklerini haklarını nasıl arayabileceklerini öğrenmesi hem de bu ayıbı okuyarak destek vermesini temenni ederim.

Aynı şekilde bacanak93 arkadaşımın dediği gibi tepki büyüdüğünde bu link i onlara yollayacağım ve koskaca istikbal eğitimsiz bir bayi yüzünden ne hallere düştüğünü farkedecek. Böylelikle belki bizlerde bu "saygısız" insanlarla muhattap olmaktan kurtuluruz!

İlginize tekrar teşekkür ediyorum saygılarımla Gürcan HARMANKUYU

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    0

Düzeltme:link in gönderilmesi durumunu yanlış okumuşumun link in yollanmasını bacanak93 arkadaşım değil GeVeZe arkadaşım belirtmiş, bu durumdan dolayı özür dilerim.

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    0

İnişte Cvp: Dünyaya açılmış bir markanın ayıbı --- istikbal

Alıntı gurcanh Demiş ki: Mesajı Görüntüle
    Düzeltme:link in gönderilmesi durumunu yanlış okumuşumun link in yollanmasını bacanak93 arkadaşım değil GeVeZe arkadaşım belirtmiş, bu durumdan dolayı özür dilerim.
    Düzeltme: GeZeGeN arkadaşım tekrar özür dilerim, olayın halen siniri üzerimde olduğu için fazla dikkatsiz ve hırslı yazıyorum bu yüden nizk ini yanlış yazmışım

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    100

Önemli değil ancak bu forumda herkes her zaman kendi mesajlarını düzeltebilirler ve silebilirler
    Mesajın altındaki ikonu tıkladığınızda mesajınızı istediğiniz gibi düzeltebilirsiniz

Bu linki her zaman gönderebilirsiniz onlara onlar cevaplara bakmaz onlar markaları internet üzerinde kötü konuşulması rahatsız eder bu forum üye olmayanlarada okumalarına izin veriyor bir kişi istikbal marka aradığında bu sayfada arama sonuçlarında listelenecektir ve ziyaretçi istemeden bu konuyu okuyacak bu yüzden buraya verilecek cevap ile alakası yok her okuyan cevap yazmaz

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    0

Haykırış Cvp: Dünyaya açılmış bir markanın ayıbı --- istikbal

Teşekkür ederim. Şimdi il ticaret müdürlüğünün cevabını bekliyorum, cevap sonrasında , aynı dilekçeyi yerel gazelerimize de yollayacağım, ve il ticaret müdürlüğünden aldığım cevap ve diğer tüm belgelerle birlikte link i de onlara postalayacağım.

İlginiz ve zaman ayırdığın için teşekkürler...

Teşekkürler
    0
    Şöhret Gücü
    100

Çok iyi olur onları göndermeniz artık müşteriler eskisi gibi kabullenmedikleri daha dikkatlı olmalarını gerektiğini öğrenecekler

Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)