5 Aralık Cumartesi günü İstikbal web sitesine aynen iletilmiş dilekçedir!
İSTİKBAL MOBİLYA SAN. VE TİC. A.Ş.
TÜKETİCİ HİZMETLERİ SERVİSİ
Eskişehir’deki bayiniz Yıldırım Mobilya Ltd.Şti.’nin Yunusemre Caddesi No:59/A adresindeki satış mağazasına 16.09.2009 tarihinde baza ve başlık bakmak üzere gittim. Kalp şeklinde bir başlık beğendim ve almak istediğimi belirttim. Bunun üzerine satış görevlisi bana başlık ve bazanın birbirine uyumlu olmak zorunda olduğunu ve İstikbal mağazasından aldığım başlığın başka bir yerden alınan bazaya kesinlikle uymayacağını belirtti. Aynı gün 10451 nolu sipariş formu ile 120x200 Solid Assankrem baza ve 120’lik Solid Assankrem başlık siparişi verdim. (Mağazada beğendiğim başlık kalp şeklinde olan başlıktır.) Aynı gün İş Bankası kredi kartım ile 600TL tutarındaki ödemeyi yaptım.
Zaman zaman telefon ile ürünleri sorduğumda ara ölçü olduğundan geç geleceğini ifade ettiler. 02.11.2009 tarihinde ürünler geldiğinde başlığın mağazada gördüğüm, beğendiğim ve siparişi verilen başlık olmadığını fark ettim ve ürünleri teslim eden kişilere ve telefon ile mağazaya bunu belirttim. Bunun üzerine bana bu ürünü teslim almamı ve yanlışlığın daha sonra düzeltileceğini söyleyerek teslim fişinin üzerine “başlık sonra gelecek” notu yazarak bazayı ve yanlış gelen başlığı teslim ettiler.
Ayrıca satın aldığım ürünler için düzenlenmesi gereken fatura da tarafıma teslim edilmemiştir.
Daha sonra Yıldırım Mobilya satış mağazasını telefon ile sık sık aramama rağmen başlığın gelmediğini ve mağazada beğendiğim kalp şeklinde başlığın 1.40’lık olduğu 1.20’lik bu başlıktan mevcut olmadığını ifade ettiler. Malları iade etmek istediğimde sadece başlığı geri alabileceklerini, bazayı ise geri alamayacaklarını söylediler. Sadece bazayı aldığımda ona uygun başka başlık bulamayacağımdan baza ile beraber başlığı iade etmek istedim ancak kabul etmediler.
Nihayet 05.12.2009 tarihinde 444 33 44 no’lu tüketici hizmetleri servisinizi aradım. Bana verilen 0 224 738 17 00 nolu telefondan Bülent Bey ile görüştüm. Bülent Bey bana başlığın ebadının küçüldükçe şeklin değişeceğini ve satın aldığım mağaza ile görüşmemi söyledi.(Bu bilgi 16.09.2009 tarihinde Yıldırım Mobilya satış mağazasından katiyen bana verilmemiştir). Bunun üzerine aynı gün Yıldırım Mobilya satış mağazasına konuşmak için gittiğimde yine telefondaki gibi “başlığı geri alırız 1.40’lık beğendiniz şekildeki(kalp) başlığı veririz, bazayı geri alamayız” dediler. Bunun üzerine ben 1.20’lik başlık siparişi verdiğimi ve 1.40’lık başlığı kabul etmeyeceğimi belirttim. Sonrasında başka bir satış görevlisi yanımıza gelerek diğer müşterileri rahatsız ederek onları zarara uğrattığımızı yüksek bir ses tonuyla belirtti. Ben sizi şikâyet edeceğim dediğimde bana ve yanımdaki oğluma hakarete ve tehdite varan cümlelerle “Çıkın mağazamızdan(defolun!), istediğiniz yere şikâyet edin” diyerek üzerimize yürüdüler. Ayrıca satış görevlisinden biri “Beni katil edeceksiniz ulan!” sözleriyle bizi fazlasıyla rencide etmiş ve üzmüştür. İSTİKBAL gibi Türkiye çapındaki bir kuruluşun satış mağazasında böyle bir davranışın sergilenmesi son derece üzücüdür.
Hiçbir satış ve pazarlama anlayışında böyle bir davranışın kabul edilemeyeceğini düşünüyorum. Konuyu daha başka mercilere taşımama düşüncesi ile gerekli ilgiyi en kısa zamanda göstereceğinize umarak başlık ve bazayı birlikte iade etmek istiyorum. Gereğini rica ederim.
Saygılarımla,
Özcan HARMANKUYU
Dilekçeye cevap olarak istenilen 1.20 lik ürünün üretilebileceği bildirilmiştir. Bu davranışların bizi üzmesi ve evimize artık hiç bir İSTİKBAL ürününü sokmayacağımız ve ürünlerin tamamen iadesini istememiz üzerine olumsuz cevap alınmıştır. Üreticinin tüketiciye kandırmaya yönelik bu politikasını sizlerinde kınayacağını umuyorum. Bir firmanın en önemli özelliği güvenilirliğidr ve ben hiçbir şekilde İSTİKBAL in güvenilir ve müşteri memnuniyetini sağlayabilir bir firma olduğuna inanmıyorum. Sadece parayı basana bayilik veren ve onları eğitmeden isimlerini taşımlarına müsade eden bir firma böyle bir "terbiyesizliğe" mahal vermiştir. Haklı mücadelemizi hukuk yolunda da devam ettireceğiz ve bu konuda sizlerin de desteğini bekliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

ikonu tıkladığınızda mesajınızı istediğiniz gibi düzeltebilirsiniz
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin