evet arkadaşlar kredi kart senelik aidatını geri alıyoruz.nasıl mı?öyle bir parayı bankanın alması yasaktır.şimdi nedenlerini sıralıyoruz.hemen telefona sarılıp dediklerimi yapıyorsunuz!!!!!!!!yalnız aidat paralarını geri alanlardan bir yemek alacağım olur söylemedi demeyin....
Arkadaşlar
en basiti şu aslında bankadan bu aidatların yasal olduğuna dair yazı istiyorsunuz.tabi bankalar veremiyor öyle bir yasa yok.şimdi banka size kanunlardan bahsedecektir onun için onları yargıtay kararları ve kanunlarla biz vuracağız ve halkımızın soyulmasına hayır diyeceğiz.banka zaten kredi kartından aidat alması gerekmes çünkü anlaşmalı işyerlerinden zaten faiz alıyorlar ama gözleri faize doymadığından halkı soyalım diyorlar.yok öyle geçen bir bakna türkiyenin en büyük bankasıyım dedi de bende vatandaşı soyarakmı büyük oldunuz dedim.evet vatandaşı soyarak oluyorlar ama en üzücü nokta devlet buna seyirci kalıyor
devam ediyoruz bankaların kuruluş amacı nedir faiz alıp vermektir vatandaştan bundan başka para alamaz bırakın almayı habersiz para kesemez ee kesiyorlar diyeceksiniz yok ki dayımız filan dava açabilelim mahkeme masrafları za,ten ağır bankalarda biliyor herkes uğraşaömaz soymaya devam diyorlar.konumuza dönelim
kanunlar şöyle bankaya telefon da yukardaki isteğimizi söylüyoruz aidatları hangi kanuna dayanarak alıyotrsunuz bana yazlı olarak yollayın diye.
tabi şim di bankalar vatandaş kanun bilmes diyor o eskiden di internet var ve bizde kanun biliyoruz artık...
şimdi
kanunlara bakıos ve aaaa bankalar bizi soyup soğana cevirmiş diyoruz.....
tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 6. maddesi ile mevduat ve kredi işlemlerinde uygulanacak faiz oranları ile sağlanacak diğer menfaatler hakkında 07.03.2002 tarih ve 24688 sayılı resmi gazetede yayımlanan kararın 3. maddesinde 'Bankalar mevduatı faiz dışında menfaat temin edemezler' ibaresi : evet bu ibarede açık zaten banka faiz alır verir başkada bişi alamaz.
aslında alıyorlar ama devlet bunların kapılarına kilit vurması lazım ama nerdeeeee.
banka ben kanunsuzum bu beni bağlamaz diyorsa alın size bir kanun daha......
5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 24. maddesinin (4) numaralı fıkrası, "Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkartan kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez" hükmü
ana sözleşmede kart ücreti belirtilmediğinden arkadaşlar buda kanun maddesi.ama bankalaruyanık saf vatandaşlara yeni eksrelerde arkada fiat listesi gönderiyor ordaki fiat listesinin hiçbir önemi yok asıl sözleşmede yok.zaten önemli olan asıl sözleşme.ve yukardaki kanun.
ama bunlar zengin hala kanun dinlemem diyorlarsa alın size bankaların babasından bir hüküm...babalarınıda dinlemiyor bunlar
0.03.2007 Cumartesi
Sayı: 26458 (Asıl)
Yönetmelikler
Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:
Banka kartı sözleşmelerinde;
b) Kart kullanımına bağlı olarak kart hamillerinden alınabilecek ücret,komisyon, masraf ve vergilerin neler olacağına dair açıklamalar ve bunların tutarları ve sözleşmede yer alan ücret, komisyon, masraf ve vergiler dışındakart kullanımına bağlı olarak kart hamilinden herhangi bir isim altında ödemetalep edilemeyeceği ve hesabından kesinti yapılamayacağına, dair hükümler...
evet arkadaşlar
eğer banka hala ben sizi soyacağım diyorsa onlara yargıtayın verdiği hkararları hatırlatıyoruz.
evet biz avukat değiliz ama haksızlıklar için kanunları okuyoruz çok şükür çünkü bazen avukatlar ezenleri savunuyor..
şimdi
telefon konuşmamızı yaptık
itirazımızı belirttik
birde aleme ibret olsun usulüne uygun olsun diye
hangi bankaya itiraz edeceksek kredi kartları müdürlüğüne şu dilekçeyi fakslıyoruz.adalet olsa bu bankaların aldığı kart ücretini veren insanlar bu bankaları kapattırır ama gecikmiş adalet adalet değil bizde avukat olacağız bir mahkemeye başvurmak parayla oluyor.
dilekçemiz
...................... Genel Müdürlüğü'ne,
Konu :Kredi kart yıllık ücreti hk.
…………….. nolu kredi kart hamiliyim.
…../……./ son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan …..... , ... TL. tutarlı kredi kart yıllık üyelik ücreti talebiniz haksız olup Hesap Bildirim cetveline itiraz ediyorum.(İtirazımın dayanağı ekte sunulmuştur)
Talep edilen ….. , …. YTL kredi kart yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu dilerim.
ad-soyadı
İmza
dilekçe bu isterseniz yukardaki kanunları ek olarakta 2 sayfaya ekleyin yollayın.
ve kart soygununa dur diyin.paranızı alacaksınız ama herkes vermes kanunsuzluğu savunuyorlar ya.bunu eşinize dostunuza söyleyin herkes boşver ödedim falan filan diyor haktır 1 lirada olsa bu faizcilere yedirmeyelim zaten soyuyorlar bi ellerine düşer ödeme yapmazsan falan filann..
ama yemek borcunuzu unutmayın.haydi hemen telefonlara.soyguna son.kart vurgununa sonn...:SI:VATANDAŞ UNUTMA 10 LİRADA OLSA SOYGUNA DUR DEMEK SENİN ELİNDE....
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin