Ulusal İşletim Sistemimiz Olan Pardus artık herkes kendi bilgisayarına kurup kendini alıştırma zamanı geldi
İlk alışma aşamasında alıştığımız Windows işletim sisteminden de vaz geçemeyiz onun için windowsumuzun yanına kurup arada kullanacağız
Ben PARDUS uzmanı değilim ama zarar görmemek için bir kaç önerim olur amma doğru amma yanlış ama sonuçta zarar görmemizi önler
Benim öncelikle önerim http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=13366 burayı okuyup kurulu windows işletim sisteminizi yedeklemenizdır
Hatta önerim şu temiz kurulmuş bir windows artı sizin için önemli olan ve kurmanız gereken tüm programlar ve güncelleme yaptıktan sonra yukarıdaki linkte verilen programla işletim sisteminizi yedeklemeniz bu aynı zamanda format atmak gerektiğinde işletim sistedeki sonradan konulan önemli dosyalarını yedekleyip bu yedekten geri yükleme yaparak 15 dakikda bilgisayarınız temiz önceki ortama geri döner tavsiye edilir saatlerce formatla uğraşmaktan kolay
Evet PARDUSU kurmak için HDD de bir bölüm ayırmamız gerekiyor 10GB lik bir bölüm
Bu http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=5004 program ile mevcut HDD nizden bir bölüm oluşturabilirsiniz
PARDUS için bir bölüm ayırdık ise artık www.pardus.org.tr adresinden PARDUS indir yerden KURULAN CD den iso uzantılı pardus işletim sistemi indiriyoruz 700MB ona göre
Boş CD takıp bunu yazdırıyoruz iso uzantılı dosya yazma çoğu CD yazma programları tanır CD yazma programı kurulu ise zaten iso dosya hemen tanır çift tıkladığında yazmaya hazır hale gelir sende yaz dersin yazılır.
KURULUM
CD ye yazdık ise artık CD yi takıp bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir bilgisayar yeniden başladığında PARDUS ekranı turuncu ekran çıkar ya ENTER deyin yada bekleyin kendisi otomatik başlayacak
Kabul Ediyorum seçeneği işaretleyip İleri diyoruz
Kullanıcı Adı: giriyoruz
Tam Ad: giriyoruz
Şifre: giriyoruz
Tekrar Şifre: giriyoruz
Yönetici Yetkisi ver: işaretliyoruz
Kullancı Ekle: diyoruz
ve
İleri diyoruz
Yönetici Şifresi: giriyoruz
Tekrar Yönetici Şifresi: giriyoruz
ve
İleri diyoruz
HDD Bölümlendir alanı geldiğinde ben tam emin değilim ama
Hayır kendim Bölümlendireceğim diyerek İleri diyoruz
Burada HDD ler görünecek PARDUS için ayırdığınız HDD bölümü seçin
Sol altta Biçimlendir işaretle
Üstünde (Zorunlu) yazan alanı seçiyoruz
ve
Uygula butona basiyoruz
PARDUS için seçtiğimiz HDD Pardus buraya kurulacak diye yazacak
Tekrar bu HDD seçiyoruz ve İleri diyoruz
Kurulumu Başlat butonu tıklıyoruz
Bitene kadar bekliyoruz
Hepsi bu
Not Windows işletim sisteminden PARDUS HDD yi göremezsiniz görmek için aşağıdaki programı indirip windowsa kurun PARDUS tan windowsun HDD leri görebiliyorsun
Ext2IFS_1_11a.rar

Alıntı Yaparak Cevapla

.
Konuyu Favori Sayfanıza Ekleyin