Tam Versiyonu Görüntüle : Hotbird uydusundaki hiçbir kanal göstermez oldu
adozcelik
08-Şubat-2005, 07:39
Sevgili arkadaşlar dün akşam saat 21.30 civarında İstanbul K.Çekmece' deki şiddetli gökgürültüsünden sonra Hotbird uydusundaki hiçbir kanal göstermez oldu. Yayın %15 olarak gözüküyor. Türksat bile %80' lerden %58' e düştü. Sabah baktığımda da halen aynıydı. Ne yapmam gerekir sizce?
Teşekkürler
Adnan ÖZÇELİK
GeZeGeN
08-Şubat-2005, 09:48
çanaklarda kar varmı?
Çanaklarınız nerde?
Balkonda veya yanı üstüne çatıdan birikmiş kar düşme olasılığı varmı?
Benim bir müşterimin çanağı balkonda idi çatıdan kayan kar çanağa düştü ve çanak ayarını bozdu ve lnb kolu eğdi böyle bir şey olma ihtımalı varmı:
adozcelik
08-Şubat-2005, 09:54
Çanaklar balkonun yan duvarında, belki benim de öyle olmuş olabilir, ne yapacağım bu durumda?
uğur özçelik
08-Şubat-2005, 09:54
arkadaşlar rüzgardan dolayı çanaklar dönmüş olabilir eğer biliyorsan çanak ayarlarına bak.
adozcelik
08-Şubat-2005, 09:58
Çanakları ayarlamak için herhangi bir cihaz gerekmez mi? Kendim yapabilirmiyim ki acaba? Kanal ayarlama bölümündeki uydu yayın gücünü gösteren ve yanında % olan kısım bana yardımcı olabilirmi ?
Uğur kardeşim senin de soyadın benimki gibi ÖZÇELİK. Memleket neresi? Benim Bursa.
uğur özçelik
08-Şubat-2005, 10:21
benim memleker ANKARA,çanak ayarlamak için eğer daha önce bu işi yapmışsan analog cihaz ve TV ile yapabilirsin ama biraz zor olur ayrıca analog cihazın kanallarının ayarlı olması gerekir böylece işin kolaylaşır ama biz bu işleri sahametre ile yapıyoruz ozaman daha basit ve garanti iş oluyor etrafında varsa sahametresi olan birisi onunla yapabilirsin ama kullanmayı ve çanak ayarlamayı biliyorsan Kolay gelsin.
adozcelik
08-Şubat-2005, 10:25
ok saol ama en iyisi Adem Bey'i çağırmak galiba. Kendim yapamam.
uğur özçelik
08-Şubat-2005, 10:45
OK. tekrar kolay gelsin.
adozcelik
09-Şubat-2005, 07:38
Arkadaşlar problem dün akşam kendi kendine düzeldi. İlginize teşekkür ederim.
RegdaR
09-Şubat-2005, 11:13
Canakta biriken kar LNB'ye yansimayi engellemistir. Bende de ayni problem oldu, kari temizleyince duzeldi.
adozcelik
09-Şubat-2005, 13:26
Karları temizlemiştim de karın arkasındaki buzlanmadan dolayı olduğunu düşünüyorum, çünkü elimle yokladım dün akşam üzeri komple buz kaplıydı. Üzerine ılık su döktüm çözüldü. 1 saat sonra da kanallar açıldı, Ama ilginç olan diğer çanağa hiçbir işlem yapmadığım halde sorun yaratmaması.