Tam Versiyonu Görüntüle : kaon
rotasyon41
31-Ocak-2005, 16:47
Kaon Nereye Gidiyor
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar Kaon kötü makina demiyorum bence harika makinaları var ama bu yazılım işi makinadan makinaya atma işi sizcede bir çok sorunu beraberinde getirmez mi. Sizce neden böle bir karar alınmış olabilir. eger içimizde yetkili veya bilgisi olan varsa bir açıklama yapabilirmi
--------------------------------------------------------------------------------
bu yazı ***********dan alınmıştır.bu konu hakkında bilgisi olan varmı..........
GeZeGeN
01-Şubat-2005, 09:00
bildiğim kadar KAON firması avrupa satışlarında etkilendiği için ve KAON isim altında EMU yazılım pek internette dolaşmasını istemiyor benim anladığım bu.
DericiMehmet
01-Şubat-2005, 10:14
Kaon recieverlerde lisanslı kartla Lig tv izlenebiliyormu?
Arkadaşın biri sadece next 8000 de izleniyor demişte.
GeZeGeN
01-Şubat-2005, 10:43
KAON digix MR veya KAON SKY gömülü receiverlerde sorunsuz izleniyor KAON Modül girişli Receiverlerdede SKY, MR, MRV ve CW modüllerle izlenir
DT kartı yalnız Next8000 tekelindemi?
DericiMehmet
01-Şubat-2005, 11:14
Kaon Nereye Gidiyor
Arkadaşlar Kaon kötü makina demiyorum bence harika makinaları var ama bu yazılım işi makinadan makinaya atma işi sizcede bir çok sorunu beraberinde getirmez mi. Sizce neden böle bir karar alınmış olabilir. eger içimizde yetkili veya bilgisi olan varsa bir açıklama yapabilirmi
bu yazı ***********dan alınmıştır.bu konu hakkında bilgisi olan varmı..........
h/w leri uyduktan sonra ne fark ederki ? makina zaten aynı makine,
DericiMehmet
01-Şubat-2005, 11:59
Next kullananlar kendilerinin makinelerinin ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorlar herhalde.
GeZeGeN
01-Şubat-2005, 16:02
evet ama yanlış düşünce bir noktasinda değişiklik yok.
rotasyon41
01-Şubat-2005, 18:00
peki ben diğer firmaların internetten böyle bir desteği olduğu halde benim suçum koan marka cihaz almammı bence kaon bu durumu gözden geçirmeli yoksa satışlarında düşme olacağı kesin..........
GeZeGeN
01-Şubat-2005, 19:16
KAON firması KAON adı altında internette EMU yazılımı dolaşmasını istemiyor nedeni ise avrupada satışında sorun yaşamasıdır
KOAN için ne fark eder
öylede satıyor böylede satıyor
DoppelAgent
01-Şubat-2005, 20:34
KAON firması KAON adı altında internette EMU yazılımı dolaşmasını istemiyor nedeni ise avrupada satışında sorun yaşamasıdır
KOAN için ne fark eder
öylede satıyor böylede satıyor
Onlarda emulari baska isim altinda sunsunlar. Mesela sunny filan. Ama H/W ler uysun yeter.http://www.uzayforum.com/images/smilies/icon_razz.gif
GeZeGeN
02-Şubat-2005, 09:48
bende onu dedim ille kaon isim olması gerekmıyor başka isim kullanılsın diye düşünüyorum
bu sorunu çözmeye çalışıyorlarmış
DericiMehmet
02-Şubat-2005, 09:58
Bu yazılım desteği çekme olayı, sadece kaon markası içinmi?
Yoksa kaon un ürettiği diğer cihazlar içindemi geçerli? Sunny,next,diğiçağ v.b gibi.
GeZeGeN
02-Şubat-2005, 10:07
destek çekilmiyor bayilerde olacak yalnız internette kaon yazılımı diye dolaşması istemiyor kaon firması KAON isim olarak
DericiMehmet
02-Şubat-2005, 10:14
Kaon un diğer markalarının yazılımları olacakmı nette?
Çünkü, Kaon marka cihazımı yeni almıştım. Belki aldığım yerden değiştirme imkanım olur.
rotasyon41
02-Şubat-2005, 13:57
bayilerde olacak bayide hayrına dağatmıyacak herhalde ufak bir ücret her seferinde 20 ytl gibi bir ücret alır sanırım
GeZeGeN
02-Şubat-2005, 20:55
eeeee olsun okadar.
DericiMehmet
03-Şubat-2005, 10:24
Benim anlayamadığım emu yazılımları gibi yasal olmayan işlemlerin para karşılığı sadece yetkili satıcılar aracılığı ile yapılacak olması, daha abes vede tescilli bir suç değilmi sizcede?
Kaon şimdi bu suç işlenecekse onu sadece ben ve bayilerim işeyecek, siz bu suça ortak olmayın! mı demek istiyor acaba?
LiveView
03-Şubat-2005, 10:27
Yani saçma olan nokta; emu'lu yazılımı Koredeki KAON, internet üzerinden vermeyi yani halka açık sunmayı oluşabilecek cezalardan dolayı istemiyor da ilgili distribütör'e al para ile yükle deyince mi bu suçtan sıyrılıyor. Anlamsız olan işte bu. Gerçi aynı işi Topfield da yapıyor. Millet de Topfield cihazını Goldmaster'a çeviriyor sonrada Goldmaster emularını kullanıyor. Aynı bizim şu anda sunny, digiline yada nextvision yazılımlarını yüklediğimiz gibi. Aslında bu iki örnek birebir aynı. Dünya üzerinde tanınan iki marka (Kaon ve Topfield) resmi distribütörleri tarafından cihazları aynı isimde piyasada pazarlandıkları için yazılımlarını public edemiyorlar. Çünkü resmi distribütör açısından bu bir suç. Fakat cihaz kasasının üzerine (dünyada tanınmayan sadece Türkiye pazarına sunulan) sunny, digiline, goldmaster yada next gibi isimler yazarsan dışarıdan markasız! sadece yazılım ve donanım desteği alan bir ithalatçı olarak sana gönderilen yazılımı istediğine istediğin gibi verirsin.
LiveView
03-Şubat-2005, 11:01
Yani hiç kimse alınmasın. Belki forum kurallarını ihlal olacak ama elimde Kaon yada Xtreme marka bir cihaz var ise bu cihazların kendi yazılımlarını daha önce yükleyebilirken şimdi benden para isteniyor ise bırakırım bu cihazları olur biter. Gider yazılımı netten verilen markalardan alırım. Zaten hepsi aynı işi yapmıyormu artık ? Kore'yede selamlarımı sunarım