PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : SUNNY 9000 Serileri

isayuksel
16-Mayıs-2006, 17:32
Madem böyle bir topic açılmış sunny 9000 serileri ile ilgili bölümde neden hiç mesaj yok diyorum ve ustalara soruyorum
Ben yeni 9030 fta cihaz aldım
Cihaz bilgileri:

MODEL:AT-9030FTAZ
İnfo:10.05.08-D17D
S/W:V01.00.01
H/W:V1A.00.A5
Loader:V1.0.2
Cihaza hangi yazılımları ve softcam yükleyebilirim

guro
16-Mayıs-2006, 17:45
Yahu sen tecrübeli üyesin sen bu kadar soru
sorarsan hic bilgisi olmayanlarla sabahlarız burda yahu :)

isayuksel
16-Mayıs-2006, 17:52
Ne yapalım benden çok daha tecrübeliler var. Bo topicte onların yol göstermesini arzu ettim.
Ama ustalardan ses gelmezse bende burada bilgilerimi paylaşırım

GeZeGeN
17-Mayıs-2006, 13:53
Derdini söylemezsen nasıl derman vereceğiz değilmi

apricot
17-Mayıs-2006, 14:03
Cihaza hangi yazılımları ve softcam yükleyebilirim

Diye sormuş sanırım.

GeZeGeN
17-Mayıs-2006, 14:32
sunny bölümünden 9000 erileri için konuları taşımamışız birkaç tane taşıdım

isayuksel
17-Mayıs-2006, 15:23
Diye sormuş sanırım.
Aynen Öyle.
Soru açık değilmi?

apricot
17-Mayıs-2006, 17:36
Cihaz bilgisi altına yazınca atlanmış.
Genelde soru başa yazılır ya. :)

isayuksel
17-Mayıs-2006, 17:43
Cihaz bilgisi altına yazınca atlanmış.
Genelde soru başa yazılır ya. :)
Güzelde hala cevap yok.
Eğer mesajın yazılma şekli ile daha çok ilgileniliyorsa bilemem ama hala soruya ciddi verilmiş bir cevap yok

apricot
17-Mayıs-2006, 17:57
Gezegen usta birkaç dosya taşıdığını belirtmiş zaten üsteki mesajında.
Buraya bak
http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=5421

isayuksel
17-Mayıs-2006, 18:04
Gezegen usta birkaç dosya taşıdığını belirtmiş zaten üsteki mesajında.
Buraya bak
http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=5421
Teşekkürler arkadaşım

Sonunda soruya ciddi bir cevap verildiği için tekrar teşekkürler..

Bu linkte ocak 2006 yazılımı var. Daha güncel bir yazılım olması gerekiyor sanırım.

isayuksel
17-Mayıs-2006, 19:12
Aradığımı buldum ve katkım olsun diye siteye ekledim.
Burdan alabilirsiniz:
http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=6875

GeZeGeN
18-Mayıs-2006, 10:55
Yükleme şekli aynı kaon sunny gibi yeterki H/W aynı olan yazılımı yükle

astv2266
07-Eylül-2006, 11:28
arkadaşlar bende sunny 9030 fta cihaz var fakat bu cihaz bazen kanal değiştirirken kilitlenme yapıyor fişi cekip tekrar taktığım zaman çalışıyor ama daha sonra yine kilitleniyor ne yapmalıyım yeni cw li yazılım yükledim sorun çözülmüyor bu bir cihazda değil 5 6 cihaz var hepsinde yapıyor çözümünü bilen arkadaşlar yardım edebilirlermi

GeZeGeN
07-Eylül-2006, 12:39
o zaman genel bir sorun olabilir bunu ancak kaon giderebilir bunu sunny firmasına iletilirse kaona söyler sorun giderilir

comlekci
29-Ekim-2006, 23:23
dostlarim merhaba su sunny 9030 fta donma problemini nasil cozucez euro d uzerindeyke fisi cekip takmaktan gina geldi bu gidisle eura d yi silicem ne yapmaliyim saygilar

GeZeGeN
30-Ekim-2006, 16:46
çanakların ayarsız olabilir
Pal konumunda değil olabilir

comlekci
30-Ekim-2006, 22:27
gezegen dostum ilgin icin sagol euro d bende yuzde doksan bes kalite orani var cihaz herzaman pal da oncihaz sattim hepsinde ayni problem yabin cilara sattigimda hic problem yok malum onlar euro d seyretmiyor
saygilar

GeZeGeN
31-Ekim-2006, 08:36
Receiverden olacağını zannetmiyorum
LNB kalitesinden olabilir

comlekci
04-Kasım-2006, 00:19
gezegen kardes oncelikle alakan icin tesekkurler ne lnb de ne de canakta sorunu buldum sunny 9030 fta ya 15 10 2005 tarihli yazilimi attim euro d donma fis cekme sorunu halloldu ben burya yazilimi koyamiyorum bilen arkadaslar ilgilenirse diger dostlara faydali olur herkese kolay gelsin bilgi paylastikca cogalir saygilar

GeZeGeN
04-Kasım-2006, 16:15
forum en bşıdaki topikte herkes dosya yükleyebilir oradan bizler uygun yere taşırız

bacanak93
04-Kasım-2006, 17:26
Arkadaslar ozur diliyerek bu konuyu birdaha soracam.SON KEZSORUYORUMbirdaha inaninki sormayacam biliyorum durmadan keyler degisiyor inanin guncellestiriyorum on saniye cozuyor daha sonra vallahi kayboluyor cihaz at 9030 ci .olmuyor cozmuyor beden oldugunu iyi biliyorum ama nerde hata yapiyomrum bula miyorum utanarak yardim istiyorum lan bu... derseniz cevap vermeyin guzellikle karsilarim birkerede kendim cozup seyretmek istiyorum cihazi alali tam 7 ay oldu hep ayni problem insallah olur simdiden tesekurler. not tps leri cozmek istiyorum

GeZeGeN
05-Kasım-2006, 12:26
TPS paketi sık sık keyleri değiştiriyor key değiştireceği sırada eski sistemine yanı keyine geri geliyor sen bu sırada seyrediyorsun key değiştimi seyredemiyorsun key değişeceği aralar seyrediyorsun sen hata yapmıyorsun 9000 serileri için yanı anımayonlu menü dedikleri (neresi anımasyonda anlamış değilim) cihazların tps yazılımları pek gelmiyor nedense yada ben göremedim yanı Receiverin için güncel yazılım beklemen kovalaman lazım başka yolu yok 9000 serilerin yazılımlarını editlenmiyor bu yüzden kaondan gelmesini bekleeceksin

Bu cevapları çok yazdım bir daha yazıyorum

sezgin_nl
21-Kasım-2006, 19:14
comlekci kardes.
ben de de ayni problem var. Yeni yazilimi nerden bulabilirim? Yukleme hakkinda bilgi ve tavsiyelerini dort gozle bekliyorum.
Simdiden tesekkur ederim

GeZeGeN
21-Kasım-2006, 20:51
9000 serileri için kaondan beklemeniz gerekiyor oda yok eğer gelince burada olacak başka yerde olupta burada olmaması mümkün değil buradada olacak

megane21
21-Kasım-2006, 23:21
sayın hocalar sizden birşey rica ediyorum.hardbird uydu çanağına nasıl ikinci lnb takılır ve hangi uydular alınabilir.resimli açıklama varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.yani tek çanakta 2 lnb.

GeZeGeN
22-Kasım-2006, 10:45
tek çanakta 2 lnb pek tavsiye etmem yapabilirsen 16 derece doğu, 10 derece doğu, 07 derece doğu gibi uyduları alabilirsin

comlekci
22-Kasım-2006, 20:25
sezgin dostum eger sorunun euro d nin donmasiysa yazdigim gibi 05 10 2005 tarihli li yazililimi yukle cihazi na iki defa reset at yazilim attiktan once ve sonra saygilar

GeZeGeN
22-Kasım-2006, 23:59
Görüntü donmalar yazılımla ilgisi yok çanakları dğru ustalara yaptırın sorun yaşamayın

sezgin_nl
24-Kasım-2006, 01:09
sezgin dostum eger sorunun euro d nin donmasiysa yazdigim gibi 05 10 2005 tarihli li yazililimi yukle cihazi na iki defa reset at yazilim attiktan once ve sonra saygilar

Selam comlekci arkadas

Ben buradan http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=5421 AT-9030FTAZ_1A[1].00.A5_060113c.zip bunu cihaza yukledim fakat daha sonraki yapilacak olanlari yani
Yazılım bittikten sonra keyleri resetleyiniz.

sarı exıt kırmızı menü

key menüsüne girdiğinizde sarı tuşa basıp keyleri resetleyebilirsiniz.
(Uzman dostumuzun emeğine teşekkürlerimizle)
Sunny 9030-9060 Serilerinde Yükleme sonrasında,

USER PREFERENCE Yani Kullanıcı Tercihlerine girin.
Program + tuşuna basın.
Kilit kontrolüne gelin ve OKEY leyin.
Çıkan menüde Altta olan CHANNEL i açık konuma
getirin.Okeyleyin ve bu ekrandan çıkın.
İkinci işlem Seyrettiğiniz kanalın üzerinde iken
veya herhangi bir FTA kanal üzerindeyken
SARI - EXİT - KIRMIZI - MENU tuşlarına sırasıyla
basın ve KEY MENU sünün çıktığını görün.

yaptim ama emin degilim cunki reset atma isini anlayamadim kusuruma bakmayin arkadaslar ilk kez yapiyorum bana bu konuyu biraz daha detayli olarak anlatirmisiniz yazilimi yukledikten sonra system bilgilerine baktim aynen soyle yaziyor.

model: AT-9030FTAZ
info:10.05.08-D1F3
S/W: V01.00.03
H/W: V1A.00.A5
loader: V1.0.2

bilmiyorum olmusmu bugun ikinci kez ayni yazilimi yukledim maalesef hala euro D takiliyor.
Lutfen bana yardim edermisiniz
yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim
saygilar

GeZeGeN
24-Kasım-2006, 09:34
bir türlü anlatamadık ama benden söylemesi donma olayı yazılımlarla ilgisi yok
1. kanalı sil yeniden arat
2. çanak ayarı iyi değil
3. lnb ayarı iyi değil

sezgin_nl
24-Kasım-2006, 14:43
bir türlü anlatamadık ama benden söylemesi donma olayı yazılımlarla ilgisi yok
1. kanalı sil yeniden arat
2. çanak ayarı iyi değil
3. lnb ayarı iyi değil

Sevgili arkadasim GeZeGeN,
Cok sagol alakan icin fakat bu dediklerin olamaz cunki
1. Bu cihaz sunny AT-9030 FTA benim degil babamin onun evde bu hatayi yapiyordu bende once senin gibi dusundum aldim getirdim benim eve söktüm kendi cihazimi Gecco marka olan. Taktim sunny marka babamin cihazini ve butun kanallari yeniden ayarladim fakat bu euro D sorunu yok olmadi hala euro D ye bakarken goruntu donuyor. Ancak elektirik fisini yada arkasinda kapatip acma dugmesi var oradan yapmayinca cihaza hic birsey yapamiyorsun kumandasida islemiyor nede cihazin uzerindeki kanal degistirme dugmeleri.

2. Canaktan olsa diyelim neden benim cihazda goruntu donmuyor ozaman.
3. lnb ayari nereden ayarlanacak canaktanmi yoksa cihazdanmi? bilgi verirsen sevinirim.

4. Ben sunny servisine telefon ettim direk yazilimda oldugunu ve yeni yazilimi yuklersem sorunun ortadan kalkacagini soylediler.

Simdi soylermisiniz 8 yildir ayarli olan ve 3 yildirda dijital cihaz takli olan (ondan once analog vardi) canagin ayariylami oynayayim? Birde neden sadece euro D kanali takiliyor 100 tane kanal icerisinde.

sizlerden bana daha ayrintili yeni yazilimi nasil yukleyecegimi aciklarsaniz sizlere minnattar kalacam.
Saygilarimla

GeZeGeN
24-Kasım-2006, 23:14
servisi yazılımda sorun var son yazılım yükle sorun gider diyorsa başka diyecek bir şey yok

sezgin_nl
25-Kasım-2006, 00:42
-download-
servisi yazılımda sorun var son yazılım yükle sorun gider diyorsa başka diyecek bir şey yok

Tamam arkadasim GeZeGeN ama nasil yukleyecegime bakiyorum yukleme yerine animasyonlu anlatima aynen uyguluyorum fakat yazilim yuklendikten sonra yapilacak olan reset atma isini renkli tuslar v.s burasini anliyamadim ilk kez yaptigimdan bir turlu anliyamadim :darbe:
lutfen pc den cihaza yuklendikten sonra neler ve nasil yapacagimi bana aciklayabilirmisin?
saygilar

MBAGHERI
28-Kasım-2006, 19:36
lotfan bana son bin filini kaon ksc57z ichin ghondarin

comlekci
29-Kasım-2006, 22:58
sezgin dostum cihaza yazilimi ,yukledikten sonra cihaza menuden komple reset at sonra cihazi ac sari exit kirmizi menu tuslarina basarak emuyu aktif et sonra sari tusa basarak keyleri guncelle sonra cihazi tarat su an malum kanallar acilmiyor biraz beklemek lazim sistem su an cokuk euro d donma sorunu bendede vardi yuzde doksan sinyal oldugu halde ben bu sorunu hallettim servis oyle yapin diyorsa denemekte fayda var hala sorunun devam edrse burya yaz kiymetli dostlarim yardimci olucaktir olmassa ben acizane yardimci olmaya calisirim kolay gelsin

sezgin_nl
05-Aralık-2006, 12:21
Selam comlekci arkadas
yazilimi tekrar yukledim ve dedigin gibi menuden komple reset attim ve digerlerini uyguladim oldu artik takilma yok emegi gecen arkadaslarin ellerine saglik.
Hepinize yardimlarimlarinizdan dolayi cok tesekkurler
Saygilar

comlekci
06-Aralık-2006, 19:18
sezgin kardes gule gule kullan daha nice yazilimli gunlere saygilar