Tam Versiyonu Görüntüle : KAON Receiverlerde Yeni Özellikler Geliyor
GeZeGeN
06-Ocak-2005, 09:57
Kaon Receiverlerede yazılımla yeni özellikler geliyor yeni foruma yeni haberi verelim iyi olur değilmi
evet yeni özellikler nelerdir aşağıda sıralayalım
1. Kumandadan RECALL tuşuna bastığınızda son gezdiğiniz 10 kanal listesi görülecek sadece bir önceki kanal değil tam 10 kanal
2. kanal liste düzenlemede hanı yeşil tuşa bastığımızda çıkan ekran kanal liste düzenlemede de çıkacak ve ister uydu uydu ister şifreli şifresiz bölüm bölüm seçe bileceğiz ve ayrıca hepsini sağa taşı hepsini sola taşı gibi özellikler olacak yanı örnek türksat uydusundaki tüm kanallları silip yeniden arayacaksın hemen kanal liste düzenlemeden yalnız türksatı seçip kanalları görüyon ve sağtaraf sil yapıyon hepsini taşı diyon ve siliyon 2 hareketle ister uydu uydu sil ister hepsini sil süper olmuş
3. Kanal liste düzenlemede Favorite 1 e atacağınız kanallar artık ana listede görülmeyecek yanı hassas kanalları buraya atarak mevcut ana listeden kayboluyor eş dost eve geldiğinde receiveriniz kanalları karıştırıken seni gidi seni böyle kanallarıda seyrediyor sunuz diyemez artık listede yok olacak bu tıp istediğiniz kanallar aslinda kilitlemekte çözüm değildi kilitli olsa bile görülüyordu şimdi buraya Favorite 1 atılan kanalları görmek için eskiden favorilere gittiğimiz gibi yeşıl tuş favorilere favorite 1 gittiğimizde bizden şifre isterşifremizi vereceğiz ve buraya attığımız özel kanallar artık ekranda buradan çıktığımızda kaybolacak
Nasıl güzel değilmi
Sizde Liste düzenlemede bir öneriniz olurmu lütfen yazın
Yazılımı verıyorum alıp yükleyin ve deneyin onerilerinizi bekliyoruz yazılım KAON KSC 511 CI 2 MB içindir.
sglar
LiveView
06-Ocak-2005, 11:39
çok güzel de, ben yeni başlıok açamıyorum. bu yeni forumda. eski nickimle de giriş yapamıyorum neden.?
horrozz
06-Ocak-2005, 17:11
güzel özelikkler. dört gözle bekliyoruz.
acaba hangi modeller için?
RegdaR
06-Ocak-2005, 21:14
Aslinda favoriler gibi special, sport vs. gibi ozel bolumlere de direk gecis olursa daha hos olabilir.
GeZeGeN
06-Ocak-2005, 21:28
Foruma giriş problemi yaşayanlar ilgili bölüme yazın konu takıbı daha kolay olur yeni forum olduğu için sorunlar neler bilinemiyor
KAON 2MB Receiverlerin Tümüne yapılacak önerilerinizi bekliyoruz.
ben kaon kullanıcısıyım kaon'un menülerinden yana fazla bir sıkıntım yok. benim problemlerim daha çok donanıma yönelik
kaon'un uzaktan kumandasına pek alışamadım (6 aydır kullanıyorum).
en çok kullanılan tuş olan rakamlar kumandanın altında yer alıyor tuşlaması zor. rakamlar üstte olsa kullanım çok daha kolay olacak.
video cihazım vardı birlikte kullanamadım söktüm.
dvd player almayı düşünüyordum onu da bağlayamam diye almaktan vazgeçtim.
diğer cihazlarda olan tv/sat/vcd seçme tuşu kaon'da yok, böyle bir fonksiyonda yok veya ben keşfedemedim. (yalnızca tv-sat seçimi var)
kullanım kılavuzu yetersiz.
irdetofun
07-Ocak-2005, 13:51
bence farklı menü renkleri olmalı ve softcam dosyası atılırsa en azından polsat ve cabo au derdinden hep yazılım çıkarmak zorunda kalınmaz..
ayrıca gizli favori için ekstra pin desteği olmalı
LiveView
07-Ocak-2005, 14:32
irdetofun a aynen katılıyorum.
birde cihaza kontrast ve renk ayarları eklenemezmi?
apricot
07-Ocak-2005, 15:13
kullanım kılavuzu yetersiz.[/QUOTE]
Kaon 511 CI ve FTA için yeni kullanım kılavuzu yapıldı.
Kumanda ise geçen ay değiştirildi
İthalatçı firma www.elitsat.com dan bilgi alabilirsin
eğer istersen kullanım kılavuzunu pdf olarak gönderebilirim
apricot
07-Ocak-2005, 15:17
komo kullanım kılavuzu yetersiz.
KAON 511 CI VE FTA için yeni kullanım klavuzu yaptı.
Kumnda şekli ise aralık ayında değiştirildi.
makineyi nereden aldın.
Kumanda ve kmavuz için www.elitsat.com dan yardım alabilirsin (ithalatçı)
Kullanma kılavuzunu istersen PDF dosya olarak gönderebilirim
apricot
07-Ocak-2005, 15:25
oncelikle yeni form hayırlı olsun 3 günde ancak girebildim
KOMO için www.elitsat.com adresini öneririm.
511 cı ve fta için yeni kullanım kılavuzu yapıldı.
Aralık ayında kumanda yenilendi.
Kullanım kılavuzunu istersen PDF olarak gönderebilirm
apricot
07-Ocak-2005, 15:29
Kaon 511 cı ve fta için yeni kullanım kulavuzu yapıldı.
kumanda yenilendi
İsteyene PDF olarak gönderilir :razz:
GeZeGeN
07-Ocak-2005, 18:43
Yeni eklenen özellikli yazılımda kanal liste düzenleme yaparken hangı kanal üzerine gelirse arka tarafta o kanal açılmalı eskiden öyle idi şimdiki yeni yazılımda bu özellik alınmış bu çok önemli neden derseniz Favorite 1 e sakıncalı kanalları almak istediğimde üzerine geldiğim kanal arka tarafta görünürse hemen ona karar verip özel bölüme atacağım kanalı görmeden nasıl seçeceğim veya hepsini ezberleyeceğim menu giydirmeyi kısarım kanalı görürüm çok önemli
2.
Yeşıl tuşa basıp yanı sat tuşu sağ tarafta iken sarı bant var nerde olduğumuzu görüyoruz ama sol tarafa geldiğimizde bant veya renk yok kullanıcı acaba sağa geçtimmi yoksa olmadımı diye teredutte kalıyor yanı sola geçince sarı bant ta geçse iyi olacak
Syglar
yeni yazılımı yükledim 1-2 dakika kadar denedim sonra eski yzalıma döndüm çünkü,
zannedersem emusu yok hiçbir şifreli kanalı çözmedi
menü ispanyolca
bahsedilen özellikler var bunlar iyi ama herhalde daha son halini almadı....
LiveView
08-Ocak-2005, 09:53
yeni yazılımı yükledim.
memnun kalmadım.bu yazılımda emu yok galiba.kanallar açılmadı.
menü rengide hiç hoş değil .çok soluk. nextvisionun menü renkleri daha canlı göze hoş geliyor. tekrar nextvisionu yükledim.
GeZeGeN
08-Ocak-2005, 12:15
Yeni Özellikli Yazılımı Test ettim bazı eksikler var bunların düzeltilmesi çok iyi olacaktir
1. Yeşil Tuşa basıldığında sağ tarafta duran sarı bant sola geçince sarı bant gelmeli.
2. Kanal Liste düzenlemede TAŞI seçtiğimizde yeşıl tuş seçenek gelmiyor bunun gelmesi lazın Neden derseniz
--Uydudaki kanalları zamanla aradığımda eklenen kanallar sona ekler bir bu uydu bir o uydu derken örnek Türksattakı kanalları Hepsi seçili iken aralarda karışıyor ben bunları toplamak için tür seç yeşıl tuş olacakki türksatı seçip hepsini sağa taşı sonra bunları en başa taşıdığımda Türksata ait kanallar başa ve bir araya gelmiş olsun yoksa 1000 kanal içinde tüksata ait kanal ara.
--Yeşıl tur seç olmasının iyiliği birde Cas seçeneğinde şifreli sistemleri birden seçip bir araya toplamak için kullanacağım.
3. Yeşıl tuç seçeneğe bastığımızda CAS bölümünde Hepsi, FTA, ve Şifre sistemleri ayrı ayrı çağıra biliyon Burada Tüm Şifreli çağırılsa çok iyi olacak
Adem GENÇ
08-Ocak-2005, 15:33
Bir istektede biz bunulalım
Favorite 1 Atılan kanalların gizlenmesi Bu görevi Favorite 1 e değil Cinsi deki birine bu görev verilirse çok daha iyi olur Çünkü Kumandadan OK tuşuna basıldığında Kırmızı Tuş için Liste Seç gösteriyor her hangibi kullanıcı kırmızı tuşa basarsa Karşısına Favorite 1 Geliyor ve Pın kodu istiyor evine gelen mısafirin kumanda ile oynarken bunu görebilir veya diğer kişiler bunun şifresi nedir derler sorarlar
Ancak Cinsi Yerindeki birine bu görev verilirse herkesin buraya ulaşması zor olur zaten amaç bu olarak bu özellik getirilmiştir bilmeyenler buraya ulaşamasın diye
Bizim insanlarmız %99,9 u erotik kanalları seyretmek ve bulundurmak ister ancak bunların saklanmasını özellikle ister çünkü biz Türk aile yapısı evlerimizde Anne, Baba, Gelin, Torun, Yakınımız 2 derece akraba zıyaretleri çoluk çocuk cumbur cemahat gider gelliriz böyle aile yapısında bu tıp kanalların görülmesi utandırır bizleri kolay ulaşılmaması gerekır bence en uygun yer CİNSİ yeri dir.
GeZeGeN
08-Ocak-2005, 22:02
Haftaya Bu yeni özellikli Yazılımı Kismet olursa yayınlayacağım.
RegdaR
08-Ocak-2005, 23:22
Dort gozle bekliyoruz ustam. Gerci bu islerde sabirli olmak gerekiyo her zaman.
Arkadaşlar çok Güzel Olmuş Ama Emular Yok Ne Yapmamiz Lazim Eklenen Oyunlar Da Iyi Olmuş Yalniz şifreli Kanallari Nasil çözeceğiz Kaon 511z Ci 2 Mb (20 Aralik Yazilimi üzerine Yüklesek şifreli Kanallari çözebilirmiyiz..?)
çok Güzel Olmuş Oyunlari Eklenmesi De Güzel Ancak Emular Yok Oldu şifreli Kanallari Nasil Açacağiz?
mehmethan
09-Ocak-2005, 14:58
bu yazılım emulumu olacak üstad
mehmethan
09-Ocak-2005, 14:59
bu yazılımda emu varmı kardeş tps polsat d+ sky italya filan
mehmethan
09-Ocak-2005, 15:06
haftaya çıkacak yazılımda emu varmı polsat tps d+ sky italya gibi yenilikler varmı
mehmethan
09-Ocak-2005, 15:54
emu varmı yeni yazılımda
Ulas55
09-Ocak-2005, 16:47
ustam yerleşik sky olan içinde yazılım varsa sevinirim 12 03 a5.............
GeZeGeN
09-Ocak-2005, 18:58
Arkadaşlar Burada verdiğim deneme yapmanız için yazılım EMU suz yazılım ve kismet olursa haftaya gelecek EMU lu olarak ama oyun yok tek oyun olacak tetris kaon firması EMU yazılımlarına oyun koymuyor ama EMU suz yazılımlarda Oyun var ama ne yapacaksın diyeceksiniz kullanan yokki evet kullanan yok millet ne yapsın ne yapalım KAON firmasının kararı bir şey diyemiyoruz.
Yeni Özellikli yazılım haftaya EMULU olarak burada olacaj İlk burada.
anladığım kadarıyla bu yeni yazılımı hiç kimse yüklememesi lazım baştan sona okuduğum kadarıyla her kez aynı soruyu soruyor.şifre çözmüyor.tuşlar karışmış.renk berbat.vs.gidiyor.son halini beklemekte yara var sanıyorum.bilmiyorum sizlerde aynı fikirdemisiniz arkadaşlar.bekleyelim görelim biraz sabır derim.
GeZeGeN
11-Ocak-2005, 09:17
Bu kadar basıt bir konuyu neden anlayamıyorsunuz bir türlü anlayamadım
Bu kaonun normal emusuz yazılımı bazı ek özellikler geldi dedim ne renk te ne de tuşlarda değişen bir şey yok
ben bunu yükleyip bakın yeni özellikler nasıl olmuş şu şöyle değilde böyle olsaydı iyi olur gibi sizlerin yorumu bekledim ama kimse yorum getiremedi soruyorum hangı receiver kullanıcılara soruyor nasıl ne özellikler olsun diye soran yok KAON size sordu buna bir katkida bulunun
Artı Reset Bölümüne Tüm kanalları sil, Tüm kanalları sil ve uyduları TP leri fabrıka ayarlarına geridon, Kullanıcının Sistem kurma içinde yaptığı ayarları fabrıka ayarlarına geri dondur ve Komple Reset
Böyle özellikler diğerleride en baştakı benim mesajda yazıyor bu yazılımı yükleyıp deneyin bakın yorum layın dedik emusuz yazılm emu var demedik.
syglar
adozcelik
11-Ocak-2005, 11:24
@gezegen teşekkürler. Yine Küp230 ile mi yükleyeceğiz receivera?
GeZeGeN
11-Ocak-2005, 11:28
KAON ve kaona fason ürünler hepsi Kup230 ile yüklenir yukarıda verilen yazılım Şifre çözmez yakında emulu şifre çözen yazılım gelecek buradaki yazılım test etmeniz içindir test edin eksiği fazlası size göre yazın
yolgezer
11-Ocak-2005, 12:40
KAON ve kaona fason ürünler hepsi Kup230 ile yüklenir yukarıda verilen yazılım Şifre çözmez yakında emulu şifre çözen yazılım gelecek buradaki yazılım test etmeniz içindir test edin eksiği fazlası size göre yazın
ewt dostum ben denedim bahsettiğin özelliklerin hepside var doğrudur yanlız bir arkadaş yeni bir özellik gelecekmiş ve ekranı 10 ayrı kanala bölecekmiş dedi bu yazılımda varmı kontrol etme sansım olmadı
yeni özellikler güzel ilave olarak
kanal düzenleme menüsünde (kanal sil, taşı, sakla v.s. işlemleri için) küçük bir ekranda kanal görüntüsünün olması iyi olurdu
ekranın birkaç kanala bölünmesi yani picture in picture özelliği olsa iyi olur.
yeni yazılımda renkler bana da biraz soluk geldi yanılabilirim
emu ya gelince birkaç kanal daha çözülse iyi olur tabii.
teşekkürler kaon
DericiMehmet
11-Ocak-2005, 14:17
Alfabetik sıraya göre kanallar düzenlenebilir.
Menü değişik renk seçeneklerinde olabilir.
DericiMehmet
11-Ocak-2005, 14:21
Favorilerde alfabetik sıraya göre kanallar düzenlenebilir.
Menü değişik renk seçeneklerinde olabilir.
mehmethan
12-Ocak-2005, 05:11
üstad şu yazılımı bir incele bu yazılımda test signal eklenmiş yeni yazılımada eklenebilirmi
GeZeGeN
12-Ocak-2005, 08:40
Kaonda zaten alfabetik olarak sıralanılıyor
Renk soluk değil Sistem kurmada menu giydirmede ayarlayabiliyorsun
Yeni gelecek yazılımda CSF olacak
DericiMehmet
12-Ocak-2005, 10:22
yukarıdaki yazılım 12 01 A5 değil.( H/W 12 01 A1 S/W 1B 00 01)
Kamila
12-Ocak-2005, 11:04
Selamlar
adem genç arkadaşın belirtiği hususları anlamlı buluyorum, ayrıca recall tuşuna basınca 10 kanalın görüntülenmesi pek anlamlı değil her hangi bir kullanıcının eline geçtiği zamanda adem genç arkadaşın belirtiği durumlarla karşılaşıla bilir.
Kamila
12-Ocak-2005, 11:07
Selamlar 12.03.a5 için test yazılımı varmı gerekli ilgiye şimdiden teşekkürler
Adem GENÇ
12-Ocak-2005, 11:16
Benim tespitlerimi alıntı (Quote) yapsan daha iyi idi
GeZeGeN
12-Ocak-2005, 14:27
yukarıdaki yazılım 12 01 A5 değil.( H/W 12 01 A1 S/W 1B 00 01)
Evet doğru bende yükledim A5 değil A1 çikti ama sorun olmadı seyrettım
Cyfra çözmedi ama
herkese selam.
görünüm ve ayarlama için kaon bir yazılım çıkartmış ve kullanıcılarına soruyor :
nasıl buldunuz yazılımı?,
bu şekilde kullanmak istermisiniz?,
istediğiniz bir ekleme var mı?,
ve saire,ve saire....
yani kısaca adamlar üşenmeyip bir demo yazılımı çıkartmışlar,kullanıcılar arasında "anket" yapıyorlar,fikir alıyorlar.bizler ne yapıyoruz? yok bu emusuz,yok renkler bozuk,yok kumandanın tuşları ve saire diyoruz.
bende humax da var,ve bence 1numaralı receiver.ama ne ToH ne de HoT ,nede bir başka yazılımcı fikrimizi sormuyor,kendi kafalarına göre yazılım çıkarıyorlar.onların derdi daha çok kanal çözmek,çözüyorlar da.emu var ama ancak bilgisayarla giriyoruz ,elle mümkün değil.dedim ya bize ne verirlerse onu yüklüyoruz humaxa.bir de digix911u var.fırlama oktay aldırmıştı bana.neyse,konuyu dağıtmıyayım.lütfen olmasını istediğimiz fikirlerimizi yazalım.
bana göre kullanımı yine de zor olmuş.bana göre kanal listesi düzenle menüsünde yandaki ekranda kanalın izlenmesi iyi değil.kullanıcı olarak ben zaten kanalı biliyorum,görsem ne olur,görmesem ne olur.aile ortamında listeyi düzenlerken (mesela silmek için bile) yanda görüntünün gelmesi doğru değil..düşünün kanalı sileceksiniz,birden bir ses" ahhhhh, uhhhhhhh".
mesela, ok tuşuna bastımızda tüm liste gelebilir karşımıza,ve alttaki renkli tuşlara bastığımızda humax gibi "favori,sil, taşı, kilitle " ve saire olabilir.ben digixte bir işlem yapmak için 4-5 tuş basıyorum,bu 1-2 tuşa dönüşebilir.bana ne şifreleme sistemi!nagraymış,secamış ...zaten biliyor olmam gerekir sistemleri.yani bu bir avantaj değil benim için.yani humaxtaki kullanım kolaylığı olabilir...bunu yapmak yazılımcılar için zor olmasa gerek.kullanıcılar ve servisler yapamaz tabii ama kaon küçük bir firma değil,ellerinde yazılımcılar var,denemek için alet var.şimdi bana "sen neyle neyi kıyaslıyorsun" demeyin.sonuçta bu bir yazılım.ister linux ta,ister C++ ile, ister visual basic ile yazılsın,hangi dille yazılırsa yazılsın içerdeki microişlemciye komut yollamak değil mi?.
önemli olan kullanım kolaylığı olmalı.bilinçli kullanıcı zaten cihazı alırken ne için aldığını bilerek alıyor.bilinçsiz kullanıcı gidip taksitle Türkiye markalarını alıyo.
benim düşüncem bu.
RegdaR
22-Ocak-2005, 01:20
Bence yanlis dusunuyorsun. Herkes hangi kanalin ne oldugunu veya sifreleme sistemlerini bilmek zorunda degil. Bu forumun amaci bilgi paylasimi. Uydular, kanallar, cihazlar hakkinda hicbir bilgisi olmayan insanlar bile forumdaki yonergeleri takip ederek yazilim yukleyebiliyorlar. Yani bu tarz seyleri tamamen kendi adina soyleyebilirsin.
mehmethan
22-Ocak-2005, 06:21
gezegen hocam artık şu yazılımı yayınla sabrımız kalmadı ne zaman verecen yeni özellikli yazılımı
GeZeGeN
22-Ocak-2005, 11:40
yazılım tam gelecek cryf lar gitti hayda onları yapalım dediler yine tan geliyordu polsat gitti ne yapsınlar
bende yukarıdaki konulara biraz deniyeyim @musta söylediklerin doğru olabilir ama sen kendi pencerenden baktın yanı kanalın ne olduğunu biliyorum şu özelliğe gerek yok. şifre sistemi biliyorum bu özelliğe gerek yok tamam bilen için gerek yok ya bilmeyen için zaten yazılımda kolaylaştırmak bilemeyeler daha kolay kullanabisinler diye bütün çabalar yine tabı tüm görüş ve önerilere açık.
hayırlı bayramlar
salihd
22-Ocak-2005, 19:09
dostum yeniiiii yazılım geldi ilgileni yormusunnn 20.01 2oo5
salihd
22-Ocak-2005, 19:16
GEZİİ hoca UZAYLI dostlarınla ilgilen bekliyoruzzz 20.01.2005 yazılım okey
ahmetdurgut
22-Ocak-2005, 20:41
peki yeni yazılım geldiyse foruma neden konmuyor
b.kurt
23-Ocak-2005, 00:45
bu yeni yazılım emu mu
kaon küçük bir firma değil,ellerinde yazılımcılar var,denemek için alet var.şimdi bana "sen neyle neyi kıyaslıyorsun" demeyin.sonuçta bu bir yazılım.ister linux ta,ister C++ ile, ister visual basic ile yazılsın,hangi dille yazılırsa yazılsın içerdeki microişlemciye komut yollamak değil mi?.
önemli olan kullanım kolaylığı olmalı.bilinçli kullanıcı zaten cihazı alırken ne için aldığını bilerek alıyor.bilinçsiz kullanıcı gidip taksitle Türkiye markalarını alıyo.
benim düşüncem bu.
zaten ne anlatmak istediğimi anlattım,anlıyan anlamış olmalı diye düşünüyorum.düşüncemin yanlış veya doğru olduğunu ispatlamaya çalışmıyorum sevgili RegdaR.burada bir anket yapılsa şifreleme sistemleriile ilgili, bakalım kaç kişi sistemi biliyor ortaya çıkar sevgili dostum.yukardaki yazımı iyice okusanız bana hak verirsiniz..belkide aslında verdiniz ama....
.
benim düşüncem bu.
zaten dedim,benim düşüncem bu diye.... fazla söze gerek var mı :D
bu yeni yazılım emu mu
işte görün bakın,okuyun...yurttaş soruyor,"yeni yazılım emu mu" diye...kimsenin anketle ilgisi yok...emu olsun yeter :D
Bu forumun amaci bilgi paylasimi.
bende zaten bilgimi paylaştım...ne biliyorsam digixte olmasını istedim...sen istemezmisin bu kadar kolaylık olsun hımmm? .fırlama tobacco (oktay) demişti bana "mustafa abi amman yazılarına dikkat et" diye." çünkü sen Konya dersin ,millet hanya anlar diye :D:D:D:D:D
aklımdayken...
tobacco (oktay) bir kart yaratmıştı matrix reloaded versiyon yükleme kartı...hemde max232 ile.birçok siteden çocuğa mail gelmiş,ve demişler ki "sen fazla oluyorsun " diye :D
hatta yabancı sitelerin adminlerinden bile gelmiş."olmaz max 232 ile" diye.
hatta ve hatta bunu bir Türk sitesinden bile almış.şimdi adını hatırlıyamıyorum siteyi ama, bana "mustafa abi böyle böyle diye anlatmıştı kerata.bu forumun sahibi olayı belki de bilir dostum.çünkü şemayı ilk burada yayınlamış.
şimdi,konuyu fazla dağıtmıyayım,
ben düşüncemi söyledim.ve böyle olsa daha iyi olur dedim...neden karşı çıkıyorsunuz düşünceme ???? ...rahatsız olan receiver üreticileri mi var bu forumda????
yani bende mi "fazla oluyorum" acaba ,tobacco gibi.
Kaon Receiverlerede yazılımla yeni özellikler geliyor yeni foruma yeni haberi verelim iyi olur değilmi
işte konuyu açan dostumun yazdıklarının bir bölümü...
konuyu açmış,bana "haklı olabilirsin"demiş...
@GeZeGeN;
lütfen yazımı 4 kere oku...nerde yanlışım var düzelt dostum.
biliyorum,"kumandanın tuşları beni kör etti" dememem yanlıştı :D
biliyorum herkez gibi " bu yazılım emulumu"dememem yanlıştı :D
biliyorum bu yazılımda "nerde radyo resmi"dememem yanlıştı :D
biliyorum bu yazılım "cayfraları çözüyomu" dememem yanlıştı :D
biliyorum bu yazılımda"polsatla au mu "dememem yanlıştı :D
biliyorum bu yazılımda" cobolar çözülüyomu"dememem yanlıştı :D
iyi de sevgili arkadaşım yazımda ne doğru idi???? yazarsan sevinirim.
ayrıca salaklık bende ,kalktım eleştirdim,kalktım isteklerimi yazdım.bunun neresi yanlış dostum :D:D:D
şimdi tüm kaon receiver veya kaon tabanlı receiver kullananlara soruyorum:
siz istemezmisiniz 1-2 tuşla istediğinizi yapmaya ...
siz istermisiniz illa menüye girip,kanal silmeye...
siz istermisiniz illa kanalı şifrelemek için menüye girmeye....
siz istermisiniz illa menüye girdiğinizde kanalın üstüne gelindiğinde kanal sağ tarafta açılmasına...
ve en önemli soru;
kanalların şifre sistemi sizi ne kadar ilgilendiriyor?nagra veya seca veya viacces olması sizi ne kadar ilgilendiriyor?
yoksa "kanal açılsın yeter" mi diyorsunuz :D
RegdaR
23-Ocak-2005, 03:16
Biraz daha dikkatli olalim. Bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok.
aykonet
23-Ocak-2005, 10:48
slm gezegen
Madem yeni yazılım hazırlanacak ben 100 lerce kaon cihaz kullanmış ve satmış biri olarak görüşlerimi bildirmek isterim... (eleştirilmemek dileği ile :))))
Yeni özellikler çok güzel ellerinize sağlık... fakat kanal liste düzenleme fonksiyonu seçtiğimde cihaz bir süre bekledi... arka arkaya bir kaç menu seçtiğimde yine takıldığını gözlemledim. (atla > taşı > sil gibi aralarda...)
menu renklerini beğenmiyorum ben eflatun yerine mavi tonları coook güzel olur.
diğer arkadaşların behsettiği gibi ksc570 yazılımı içinde yer alan test sinyal mükemmel olmuş bence eklenebilr.
adem genc ustanın önerdiği yetişkinlere yönelik yayınların bir sekilde özel bir yere toplanması fikri çok güzel bence değerlindirilmeli.. en cok bu taleple karşılasıyorum. kolayca erişilememeli...
bir saat ten yana sıkımtım var. saat ayarı uydu üzerinde güncelleniyor ve fiş çekilince siliniyor gibi sikayetler var. sadece ayarlanan saati gösteren ve hafızasında tutabilen bir saat olursa daha iyi olur.
komple reset bölümündeki menuye sadece kanalları silmek için bir menü eklenmeli.
ve ve ve satıcıların işini kolaylaştırmak için ekstra istediğin bazı seyler var.
bilgisayar ortamında sıralaması ve isimleri güncellene bilen kanal editörü...
ve ve ve diğer marlarda gördüğümüz key dosyası gönderme veya key düzenleye bileceğimiz (KAON CHD gibi kullanımı zor olamayan) araçlar cihazı daha tercih edilebilir kılar bence...
beni okuduğunuz için teşekkürler
GeZeGeN
23-Ocak-2005, 11:32
@aykonet dediklerine katılıyorum Reset bölümünde dediğin eklendi ister kanalları silerisn istere ayarlistesinde kullanıcı tercihlerini silerisn istere kanal ve uyduları resetlersin bunlar var kanal liste düzenlemede uydu uydu silersin kanalları bunlarda mevcut
test sinyalı gelecek söz aldık gibi
Arkadaşlar burada kimseyi eleştirmiyoruz tabıki herkes düşünceleri kendine göre yazabilir buna hepimiz saygılıyız ama receiverdeki özellikler kullanım kolaylığı hiç bir şey bilmeyene göre düzenlemede yapmak gerekiyor bilen biliyor bilmeyen ne olacak bırazda onu düşünmek lazım
mehmethan
23-Ocak-2005, 12:34
sabredin bu hafta eklenir deneniyor şu an sanırım
tvgozde
23-Ocak-2005, 14:44
pazartesi veya salı burada olabilir...
tornawida
24-Ocak-2005, 09:33
gezegen kardeş bu yazılım digiçağ6030dcısky içinde uygunmu?
GeZeGeN
24-Ocak-2005, 12:46
Digix sky veya Xtreme sky yazılımlar olur
aynı dır
DericiMehmet
25-Ocak-2005, 13:50
Gezegen Ustam
Bu yazılım nezaman gelecek?
Dereye su gelene kadar, kurbağanın gözü patlayacak.!
GeZeGeN
25-Ocak-2005, 16:49
valla haklısın ne diyeyim???????
saat 18 28 ve diskoveri yok acaba sadece bendemi problem yoksa gittimi
GeZeGeN
25-Ocak-2005, 18:10
herkeste aynı dert var
kupeli
31-Ocak-2005, 22:07
bu yazılımı yuklersek çalişan kanallarıda kaybetmeyelim!
hem sonra açamadığım kanalı kapalı yerde tutsam ne olcaki
GeZeGeN
01-Şubat-2005, 08:41
KAON larda yazılım yükledğinde kanal listeniz veya diğer ayarlarınız bozulmaz
fatihkaya
01-Şubat-2005, 19:40
Ben cihazıma 12.03.A5 olanını yükledim ve kullanım olarak eskisinden daha çok memunum. Ancak her elektirik kesintisinde receiverı açabilmek için şifre girilmek zorun da ve emu dosyaları yok.
Teşekkür ederim.
Caner
01-Şubat-2005, 19:50
tahminim menü sistem kurma-resiver kilit açik kalmis olabilir kapali olarak isaretlerseniz
sanirim düzelir.
GeZeGeN
02-Şubat-2005, 10:02
Menu-->Sistem Kurma da Receiver Kilit durumu KAPALI yap ve Kanal Kilitli Durumuda Açık yap
kissofdead
10-Şubat-2005, 10:23
ustalar yeni yazılım bencede mükemmel olmuş ama tek bir kusuru var.
Eski yazılımda kanal listesini düzenlerken bir kanalın üstüne gelindiğinde arkadaki kanal değişiyordu yeni yazılımda değişmiyor.yani farzedelimki bir kanalın ismini değiştirmemiz gerekiyor onu arka planda görüp değiştirebiliyorduk ama yeni yazılımda arka plan değişmiyor aynı kanal üzerinde sabit kalıyor.
bu konudada bir çalışma yapılsa iyi olurdu diye düşünüyorum.
GeZeGeN
10-Şubat-2005, 19:06
evet aynen katılıyorum bu çok önemli bencede.
kumpir
10-Şubat-2005, 23:47
1. Kumandadan RECALL tuşuna bastığınızda son gezdiğiniz 10 kanal listesi görülecek sadece bir önceki kanal değil tam 10 kanal
2. kanal liste düzenlemede hanı yeşil tuşa bastığımızda çıkan ekran kanal liste düzenlemede de çıkacak ve ister uydu uydu ister şifreli şifresiz bölüm bölüm seçe bileceğiz ve ayrıca hepsini sağa taşı hepsini sola taşı gibi özellikler olacak yanı örnek türksat uydusundaki tüm kanallları silip yeniden arayacaksın hemen kanal liste düzenlemeden yalnız türksatı seçip kanalları görüyon ve sağtaraf sil yapıyon hepsini taşı diyon ve siliyon 2 hareketle ister uydu uydu sil ister hepsini sil süper olmuş
3. Kanal liste düzenlemede Favorite 1 e atacağınız kanallar artık ana listede görülmeyecek yanı hassas kanalları buraya atarak mevcut ana listeden kayboluyor eş dost eve geldiğinde receiveriniz kanalları karıştırıken seni gidi seni böyle kanallarıda seyrediyor sunuz diyemez artık listede yok olacak bu tıp istediğiniz kanallar aslinda kilitlemekte çözüm değildi kilitli olsa bile görülüyordu şimdi buraya Favorite 1 atılan kanalları görmek için eskiden favorilere gittiğimiz gibi yeşıl tuş favorilere favorite 1 gittiğimizde bizden şifre isterşifremizi vereceğiz ve buraya attığımız özel kanallar artık ekranda buradan çıktığımızda kaybolacak
Nasıl güzel değilmi
Sizde Liste düzenlemede bir öneriniz olurmu lütfen yazın
Yazılımı verıyorum alıp yükleyin ve deneyin onerilerinizi bekliyoruz yazılım KAON KSC 511 CI 2 MB içindir.
sglar
bende kaon ksc-511z var hw:12.41.65 yazılımı yükledim gayet güzel çalışıyor.
nedimay
24-Şubat-2005, 13:02
çok güzel olmuş, kumanda da bir önceki kanal değilde bir önce izlenen kanalı getirecek tuş yok, iki ayrı ses açma kapama tuşu var gibi.Hani 2. kullanma günüm de keklemeyin.
GeZeGeN
24-Şubat-2005, 14:40
kumandada tuş larla doldurmak istiyon bu mümümkün değil
kissofdead
02-Mart-2005, 16:41
Cihaz Favori Listesine Girerken şifre Soruyor.bunu Kaldirmanin Yoluda Yok.halbuki Menü Lilidi Gibi Isteğe Bağli Olarak Açilip Kapanabilse Daha Iyi Olurdu.buda Pek çok özellik Olarak çok Iyi Olan Yeni Yazilimin Başka Bir Eksisi.
GeZeGeN
02-Mart-2005, 16:44
favori 1 niye şifre istiyor?
buraya özel kanallarını atıp kimsenin görmemesi içindir eğer sende böyle dert yoksa favri 1 e kanal atmazsın çünkü sen gerek duymuyorsun duyan kanal atar iş böyle ise kilidi koymak veya kaldırmak ne anlamı var.
ersagun9
03-Mart-2005, 17:26
Favorite 1 in özelliği kullanıcıya göre işe yarayabilir.Kanal liste düzenlemede eskisine göre daha çok tuş kullanarak ayarlar yapılabiliyor ve kanal değiştiğinde arkadaki kanal değişmiyor.Eski yazılımların kanal liste düzenlemesi daha güzeldi.Reccal tuşu da bence anlamını yitirmiş.Yeni yazılımların en güzel tarafı;Resetlemenin seçenekli olması.
Yeni yazılımlarda;
Kanal liste düzenleme:Çok kötü
Reccal:Gereksiz
Favorite 1:Olabilir
Resetleme:SÜPER
kissofdead
04-Mart-2005, 11:34
favori 1 niye şifre istiyor?
buraya özel kanallarını atıp kimsenin görmemesi içindir eğer sende böyle dert yoksa favri 1 e kanal atmazsın çünkü sen gerek duymuyorsun duyan kanal atar iş böyle ise kilidi koymak veya kaldırmak ne anlamı var.
gezegen usta bir bakıma haklısın ama belkide ben sevdiğim ama tehlikeli olmayan yayınları gruplamak istiyorum.Cihazın bunun için şifre sormasına gerek yokki.örneğin favori 1 e belgesel kanallarını gruplamak istiyorum,2 ye müzik kanallarını v.b bunun için şifre sormasının ne alemi var?anlatmaya çalıştığım buydu.
GeZeGeN
04-Mart-2005, 12:00
bende dıyorumki bir sürü favori bölüm varken neden favori 1 de takılıp kalıyorsunuz 2.3.4,5,6,7,8 ve diğer favoriler var onlara ne oldu kar mı yağdı yanı 30 cıvarında favori bölüm var tek birtanesinde takılıp kaldınız bir türlü anlayamadım biraz daha mantıklı düşünmenizi istiyorum yanı olmaması için geçerli bir mazeret gösterin
kissofdead
05-Mart-2005, 16:32
bende dıyorumki bir sürü favori bölüm varken neden favori 1 de takılıp kalıyorsunuz 2.3.4,5,6,7,8 ve diğer favoriler var onlara ne oldu kar mı yağdı yanı 30 cıvarında favori bölüm var tek birtanesinde takılıp kaldınız bir türlü anlayamadım biraz daha mantıklı düşünmenizi istiyorum yanı olmaması için geçerli bir mazeret gösterin
gezegen usta tehlikeli yayınları bir favori listesinde toplamayı istiyorum ama şifre sormayacak ve ana listede gözükmeyecek.yazılımda bunu yapamıyorsun.tamam istersen diğer fav listelerinden birine ekleyebilirsin ozaman şifre sormuyor ama buseferde o kanallar ana listedede gözüküyor.
fav 1 deki şifre sorma olayını genel kilitle ayarlanabilir hale getirmek bu işle uğraşanlar için çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum.
genede fav 1 özelliğini akıl edenleri tebrik etmek lazım.bu aranan bir özellikti ama neden daha iyi olmasınki...
GeZeGeN
06-Mart-2005, 12:42
istekler bitmez herkese göre olmaz bu işler.
kissofdead
07-Mart-2005, 09:57
daha iyi yazılımlar yapılması için eksiklerin bilinmesi gerekli.bunun içinde herkesin görüşüne ihtiyaç olduğuna inanıyorum.
GeZeGeN
07-Mart-2005, 10:11
evet öyledir ona şüpem yok ama çok anlamsız isteklerde yanı
ilakiskem
14-Mart-2005, 11:39
arkadaşlar yeni kaon çıkmış pıyasaya bılgısı olan varmı kasası küçükmüş bılgısı olan varsa lütfen yazsın.?
kissofdead
14-Mart-2005, 11:50
arkadaşlar yeni kaon çıkmış pıyasaya bılgısı olan varmı kasası küçükmüş bılgısı olan varsa lütfen yazsın.?
arkadaşım doğrudur.kasası daha küçük ve daha hesaplı bir cihaz ama henüz inceleme fırsatım olmadı.Eyer inceleyen arkadaşlar varsa bizide bilgilendirirler sanırım
GeZeGeN
14-Mart-2005, 12:35
daha çıkmadı bekliyoruz.
ersagun9
17-Mart-2005, 10:57
Yeni yazılımdaki Favorite 1 in özelliği;Fav1,2,...8'in dışındaki özel fav. listelerinden birisinde olsaydı daha iyi olurdu.Çünkü, fav.listesi değiştirmek istediğinizde kumandadan ok.+kırmızı tuşa bastığınızda, fav1'i kullanıyorsanız ve o anda fav1'i izlemek istemiyorsanız bile fav1'in üzerinden geçtiğiniz için şifre soruyor.Ana listede görünmesini istemediğimiz kanallar özel kanallar olacağı için Fav1'in özelliği diğer özel fav. listelerinden birisinde olmalıdır.
Yeni modeller bekliyoruzzz.......Kaon da
GeZeGeN
17-Mart-2005, 12:23
niye elindekini çöpe atıp yeni ürünü almak için mi? bu işi yapan bir sürü firma var senede bir yeni diye birkaç şey ekleyerek satıyorlar elindekini at yenisini al için.
apricot
17-Mart-2005, 16:54
Yeni modeller bekliyoruzzz.......Kaon da
Buyur arkadaşım kaondan yeni model sana.
K100 cı/fta düz bir model 511 modeli özelliklerine kısmen sahip
saygılar.
elitelektronik
22-Mart-2005, 15:14
Türksattaki kanalları favori listesine attığımda karışık olarak listeleniyor bu kanalları 1. sıraya atv 2. sıraya kanal d 3. sıraya ntv gibi... atmak mümkünmü bunu denedim favori listesine atarken dediğim gibi oluyor fakat cihazı kapatıp açınca veya favori değiştirince tekrar eski karışık haline dönüyor cihazım digix 911 u
GeZeGeN
22-Mart-2005, 17:39
evet favori düzenlenemiyor bunu denediler olmadı ilk etapta belki ileride bu özellik gelecek projede var.
RegdaR
22-Mart-2005, 18:34
Favori listesini normal kanal siralamasindaki hali gibi yapiyor. Yani duzeltilene kadar normal kanal listesini istediginiz siralamaya sokarsaniz favorilerde de o sekilde gorunur. Ben bu sekilde ayarliyorum.
kanal üzerindeyken express key girme olsa çok iyi olmaz mı arkadaşlar?
elitelektronik
23-Mart-2005, 00:28
en kısa zamanda düzeltilir heralde yoksa bu şekliyle kullanmak çok kullanışsız oluyor kanal değiştirmek için bi oraya bi buraya zıplamaktan kurtuluruz en basit cihazlarda bile editleyebilirken kaonda bu özellik olmaması eksi puan ama ileride düzeltileceğinden eminim
RegdaR
23-Mart-2005, 01:06
Yakinda o da halledilir. AR/GE calisiyor arkadaslar. Takip edin ve sabirli olun yeter.
elitelektronik
23-Mart-2005, 08:25
Ok. Ar-ge Ekibine çalişmalarinda Başarilar Diliyorum
serkanbilecan
23-Mart-2005, 09:14
selam siteye yeni katılanlardanım .....kaon dıgıc model aldım [21 /03 /05 ) kullanma kulavuzu yetersiz elitsat .com da bulabilirmiyim ilgilenenlere teşekürler birde bu cihazı kullanan varmı .......matrx roled modül gömülü olan serkanbilecan@yahoo.com
GeZeGeN
23-Mart-2005, 09:44
kaon digix 911U MR bence süper cıhaz kiymetini bil zamanla özellikleri öğrenirsin acele etme kullanma kılavuzu yeterli bir kaç kere oku ilk zamanlar pek bir şey anlamzsın ama zamanla işi çözersin birazda meraklı isen zamanla yutarsın acele etme
sezgin11
23-Mart-2005, 13:46
Bendeki receiver Kaon KSC-511H PVR H/W V13.41.6D yüklememde bir sakınca olurmu?
GeZeGeN
24-Mart-2005, 09:24
Bendeki receiver Kaon KSC-511H PVR H/W V13.41.6D yüklememde bir sakınca olurmu?Aynı H/W li yazılım yükleyebilirsin sorun yok
casin1090
24-Mart-2005, 19:30
ben kırşehide kaon bayi siyim ben 4mg satıyorum.bazı esnaflar 2mg satıyor kaonun da hiçbiryerinde yazmıyor
DericiMehmet
25-Mart-2005, 08:30
ben kırşehide kaon bayi siyim ben 4mg satıyorum.bazı esnaflar 2mg satıyor kaonun da hiçbiryerinde yazmıyor
dostum bu 4mg ne demek?
GeZeGeN
20-Nisan-2005, 08:35
kaon la aynı neyi soruyorsun sor söyleyelim
serkanbilecan
20-Nisan-2005, 08:55
bu 911 u digic ucas modüllü olanmı [matrikx modül gömülü ] bu modelle ilgili ayrıntıları nasıl ögrenebilirim ......
GeZeGeN
20-Nisan-2005, 11:47
ayrıntı yok yapamadığın bir yer olursa sorarsın