PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : Ye - 2000 X Ci Plus

isayuksel
25-Nisan-2006, 16:46
Ürün:YE - 2000 X CI PLUS
Yazılım Versiyonu:INF608a040706 MO10.00
Mekanik Versiyonu:A0-05
Cihaz Versiyonu:YKME04070405jmfz
yükleyici:02.0i(YK)
yukarıda özelliklerini belirttiğim cihaza PCLink 02.0i ile kanal setting alma ve atma işlemini yapamıyorum. Yapmaya çalıştığımda "Error connect with the set TopBox" gibi bir mesaj veriyor. veya hiçbir işlem yapmadaan bilgisayar kilitleniyor. Ayrıca bu işlemlerden sonra cihazın fişini çekip tekrar taktığımda cihaz resetlenmiş olarak açılıyor. Konu hakkında yardım ve bilgilerinizi rica ediyorum

GeZeGeN
26-Nisan-2006, 08:37
Yazılım atabiliyormusunuz?

isayuksel
26-Nisan-2006, 16:50
Evet yazılım atıyorum softcam da yükleyebiliyorum. Sadece kanal listesinde sorun yaşıyorum. Bazen softcam de de sorun oluyor ama bir şekilde yüklüyorum. sorunum softcam yüklediğimde bile kanallar uçuyor ve her defasında tarama yapıp kanal listesi düzenlemek istemediğimden kaanal ayarlarımı sorunsuz bir şrkilde yedekleyip tekrar yükleyemek istiyorum.

aten
26-Nisan-2006, 19:49
PLUS SERİSİ CİHAZLAR İÇİN CHD (KANAL) DOSYASI YÜKLEME:
A) BİLGİSAYARDAN CİHAZA:
1- Cihazınız STANDBY konumunda olsun
2- NeXt Plus Yeni Editör PCLink2.0i Useri açın
3- Editörün ana ekranında üstte ÇEKİÇ sembolü göreceksiniz ona
---tıklayıp çıkan menüden com port unuzu seçin. Düzgün port seçilince
---altta cihaz bilgileriniz görünecektir.
4- Menüden OPEN’ı tıklayın
5- Bilgisayarınızdaki mevcut CHD dosyasını cihazınıza yüklemek için
---önce NeXt Plus Yeni Editör PCLink2.0i Useri açın
6- CHD dosyanız cihaza yüklenmeye hazırdır.
7- Download CHD Data’yı tıklayarak transfere başlayın.
8- "CHD Data value transfer succesfully" yazdığında TAMAM’I tıklayın.
9- İşlem sonuçlanmıştır. CHD Data (Kanallar) cihazınıza yüklenmiştir.
B) CİHAZDAN BİLGİSAYARA:
1- Cihazınız STANDBY konumunda olsun
2- NeXt Plus Yeni Editör PCLink2.0i Useri açın
3- Editörün ana ekranında üstte ÇEKİÇ sembolü göreceksiniz ona
---tıklayıp çıkan menüden com port unuzu seçin. Düzgün port seçilince
---altta cihaz bilgileriniz görünecektir.
4- Menüden LİNK’i tıklayın
5- Upload CHD Data’yı tıklayarak transfere başlayın.
6- "The CHD Data transfer succesfully" yazdığında TAMAM'ı tıklayın.
7- Eğer cihazınızdan bilgisayarınıza CHD Data’yı (Kanalları) kaydetmek istiyorsanız Save'e tıklayın.
8- Açılan pencerede Dosya Adı yazan bölüme vermek istediğiniz adı
---yazın (Örneğin; Kanallar.chd. Burada dikkat edilmesi gereken husus;
---dosya adını yazdıktan sonra .chd uzantısında yazmalısınız. .chd
---uzantısını yazmazsanız bilgileriniz sadece dosya olarak
---kaydedilecektir ve CHD Data dosyanızı tekrar açmak istediğinizde
---editör dosyayı görmeyecektir. Bu yüzden dosya adından sonra .chd
---ibaresini de yazmayı unutmayın. Bu şekilde dosya adını yazdıktan
---sonra KAYDET'e basın. Cihaz üzerinde hazırlayıp bilgisayara aldığınız
---.chd dosyanızı artık başka cihazlara atabilirsiniz.
ÖNEMLİ:
---Cihazın modeli ve yazılımı aynı değilse problem yaşanabilir.
---CHD dosyalarının aynı model ve aynı yazılım versiyonuna sahip
---cihazlarda kullanılması önerilir.
Buyur sana yararlı bilgiler isayuksel arkadaşım,saygılar.

isayuksel
26-Nisan-2006, 20:40
Öncelikle farklı konulardaki farklı sorularıma cevap veren aten arkadaaşıma teşekkürler.
Yeni Editör PCLink2.0i Userin menüsünde chd yerine udb data seçenekleri var. Yükleme hatası udb data seçmemdenmi kaynaklanıyor. Ama zaten "Download chd data " diye bir seçenek yok. Acaba yanlış editör mü kullanıyorum?
Ancak son denemelerimde az da olsa bir aşama elde ettim.Fakat
Cihazdan bilgileri almaya çalışırken cihaz da işlem yapılıyor end yazdıktan sonra cihaz kapanıp açılıyor. Ancak Bilgisayarda yükleme yapılamadığına dair bir mesaj vererek editör programı kilitlenip kalıyor. Birde bir yerde Bilgisayar İşlemcisi HT olan bilgisayarlardakanal alma ve atma da başarı sağlanamadığı yönünde bir söylenti var. Bu doğru olabilirmi?

isayuksel
26-Nisan-2006, 21:44
Öncelikle farklı konulardaki farklı sorularıma cevap veren aten arkadaaşıma teşekkürler.
Yeni Editör PCLink2.0i Userin menüsünde chd yerine udb data seçenekleri var. Yükleme hatası udb data seçmemdenmi kaynaklanıyor. Ama zaten "Download chd data " diye bir seçenek yok. Acaba yanlış editör mü kullanıyorum?
Ancak son denemelerimde az da olsa bir aşama elde ettim.Fakat
Cihazdan bilgileri almaya çalışırken cihaz da işlem yapılıyor end yazdıktan sonra cihaz kapanıp açılıyor. Ancak Bilgisayarda yükleme yapılamadığına dair bir mesaj vererek editör programı kilitlenip kalıyor. Birde bir yerde Bilgisayar İşlemcisi HT olan bilgisayarlardakanal alma ve atma da başarı sağlanamadığı yönünde bir söylenti var. Bu doğru olabilirmi?
Evet Sorun HT teknolojisinden biostan kapatınca sorun aşıldı.

aten
26-Nisan-2006, 21:58
iyi geceler isayuksel arkadaşım sorunun haloldğunu duyunca çok sevindim ,biz birbirimize yardımcı olmak ve bilgi paylaşımı için burdayız saygılarımı sunarım.
ATEN.

isayuksel
26-Nisan-2006, 22:00
Gerçekten Paylaşım mükemmel, Paylaşıma katkım olması için sorunu nasıl aştığımı belirtmek istedim.
herşey için teşekkürler

GeZeGeN
27-Nisan-2006, 09:36
iyi yaptınız ve hepböyle olmalı

ipekelektr
12-Haziran-2006, 12:19
2000pluslara yeni ***** verlmeyecekmi yazılm .http://img112.imageshack.us/img112/9458/inaperfectworld6hq7os.gif

EROLKAPTAN
12-Haziran-2006, 12:29
Değerli uzayforum sakinlerinden; İpekelektr yeni yazılımlar plus serisi için beklenmektedir.Geldiği andan itibaren formumuza eklenecektir.Lütfen CW ile ilgili yazılımların verilmeyecegi ile ilgili haber için aşagıdaki linki tıklayınız..

BURAYI OKUYUNUZ LÜTFEN

EROLKAPTAN
13-Haziran-2006, 09:44
Değerli uzayforum sakinlerinde ipekelektr Lütfen bu tür yazılarınızı yazarken dikkat edelim.O form ile ilgili yazılarınızı isterseniz oradaki kim muhatap olacak ise o insanla paylasalım..Yukarıdaki yazımdan da anlasılacagı gibi Yerli platformlarla ilgili bir yazılımın beklenmesi söz konusu degildir olamazda.Lütfen plus serisi için normal yazılımları cıkmasını bekleyelim...

SEVGİ VE SAYGILARIMLA
EROL KAPTAN

ipekelektr
13-Haziran-2006, 18:02
teşekkür ederim sayın erol kaptan.next kullanıcılarını üzücü yazılar yaznlar var.bende next,ci olduğum için alındım.benim motorlu antenim var .ben işyerime sabah 07,30 da gelip-23,00 da eve gidiyorum ve toplam 1 saat yayın izlemem.benim için yazılım okadar önemli değil.ben elektronikçiyim.işyerimde cihaz yazılımları işide yapıyorum,sadece ekmek parası için yazılım istedik.uyarıların için tekrar teşekkürler.yazılımların çıktığı anda tarafınızdan verileceğinide biliyorum.herkesten sabahki yazımdan dolayı özür dilerim.

guro
13-Haziran-2006, 18:25
yeni yazılımlar bunlar bahsedilen yayıncının sistem destegi hiçbir zaman
nextte olmayacak çünkü nextin dili cok önceden bu mevzulardan
dolayı yandı oyüzden asla cıkmayacak...