Tam Versiyonu Görüntüle : KAON Receiverlerden hangısını alıyım
GeZeGeN
23-Ağustos-2004, 13:45
ona kaon tavsiye edelim ömürböyü rahat eder.
müdür
23-Ağustos-2004, 13:59
ona kaon tavsiye edelim ömürböyü rahat eder.
doğrusu, ben de düşünüyorum ama kaon'u hiç tanımıyorum. o arkadaş da en ufak bir sorunda bana gelecek. sorunu çözemezsem kızacak. riskli.
hasananlas
23-Ağustos-2004, 14:09
arkadaslar yeni yazılımı pazar günü yükledim daha denemedim ama seca 2 ve nagravisyon 2 yi çözdüğunu söylüyorlar ama şöyle bir baktığımızda tp eklemek için menuye bir ekleme yapılmış kanal arama olayı menüden daha kolay hide dahada genişletilmiş söyledim daha denemedim ama ilk göze çarpanlar bunlar birde kanal geçişleri biraz daha hızlı ayrıca emu yazılımı da menuye eklenmiş eski şekilde yapılmıyor begenmeyen olabilir ama benim hoşuma gitti burdan doktora sonsuz saygılarımı sunuyorum
GeZeGeN
23-Ağustos-2004, 14:19
Adem bey sana garantı verir.
müdür
23-Ağustos-2004, 14:23
onu ben de biliyorum ama, yazılım yükleme, ara kablo vs. de sorun çıkarsa ne olacak? yok yere sitem alacağım...
GeZeGeN
23-Ağustos-2004, 14:41
Kablo aynı
Yazılım yükleme next ten kolay hemde makine sifirlanmıyor.
GeZeGeN
23-Ağustos-2004, 14:43
istesende yanlış yazılım yükleyemezsin
Sen kaonu tanı next ten vaz geçersin
müdür
23-Ağustos-2004, 14:45
flash koruma v ar mı?
hangisini öneriyorsun? bir sene sonra ölecek bir makine olmasın...
GeZeGeN
23-Ağustos-2004, 14:54
Kaon 3-4 senedir hep aynı receiver üretir kasa iç yapısı hep aynıdır her iki ayda bir yazılım gelir yüklersin makinen yenilenir
Hiç forumlarda kaon receiveri hakkında şöyle arıza böyle arıza yanlış yazılım yüklemdim flash gitti diye duydunmu
Kaonda yazılım yüklerken Yazılım yükleme programı önce Receiverin H/W ve S/W sine bakar uyuyorsa önce program kendine Download eder yine bu yazılım ile yüklenecek yazılım karşılaştırır aynı ise şimdi Receivere yükler.
fener1987
24-Ağustos-2004, 21:48
muttafı usta ya eskiden kaon da çalışıyodu yada hala çalışıyor.
usta sizler değilmisiniz nextti kaon yapıyor diye ...
next=kaon ise next veya kaon al diyeceğine hep kaon al diyorsun.
yerli malı yurdun malı herkeş onu kullanmalı tam olmasada öyle
(next nextstar satalite system)
GeZeGeN
25-Ağustos-2004, 09:29
Next kaona fason yaptırınca yerli malı mı oldu bence olmadı madem kaon ürünleri neden fasonlarla uğraşacağız next yarın kaondan yaptırmayı bıraktı başka firma ile anlaştı o zaman ne olacak daha öncekiler gibi nerde next 1000 leri 3000 leri bir sürü vs vs vs fason üretim bugün var yarın yok çünkü nerde daha üygün fasoncular orada bu hep böyledir ve böyle olur veya böyle olmak zorunda
Gerçek marka her zaman markadır kimse madur olmaz
muttafı usta ya eskiden kaon da çalışıyodu yada hala çalışıyor.
Bu tıp kelimeleri ismi lazım olmayan laftan anlamayan bu forumda biri vardı sankı onun lafı gibi geldi bana oda öyle derdi
Kaon iyi diyen heee bu kışı ya kaonda çalışıyor yada elit firmasında çalışıyor istisnasız herkese derdi yeterkı kaon iyi desin onun için yeterli idi oda Nextçi idi ama kimse ona sen next te mi çalışıyorsun demiyor.
Kaon binlerce Receiver sattı bunlar kullanıcı değilmi bu kişiler kullandıkları ürünlerinden memnün (sizler gibi) foruma gelıp kaon iyidir dediklerinde kaondamı çalışıyor oluyorlar
Sizler next i överken size siz nextte mı çalışıyorsun diyorlarmı????? yok Kaon receiver değilmi sizin bildiğiniz Tüm büyük firmalar bile KAON en iyi olduğunu kaona fason receiver yaptırarak bunu kanıtladılar
Kaon Receiverde bunu çözemedim şünü çözemedim Bunun yazılımı ne zaman çıkacak şunun yazılımı ne zaman çıkacak şöyle oldu böyle oldu arızalandı vs vs vs hiç kaonlar için duydunuzmu??????
Yok çünkü KAON makineleri Tıkır Tıkır çalışıyor NO Problem
Next Firmasında Doktor bile bak bunu söyluyor kaon için alıntıdır.
bugüne kadar niye olmadı diyenlerdede...7600 modeli yeni nesil tuner ve 2 mb a geçildiğinde bunlarda gine 2 mb flash ve yeni nesil tunere geçildiğinde başladı,tabiiki yeni tuner ve 2 mb gerekli yada önemli olduğundan değil yazılım güncellemelerde sorun olmasın diye hepsi bu..
Teşekkürler Doktor yada doktorw Forumlardaki ismi doğruya ne denir
heee evet kaonda çalışıyorum koreden yazıyorum size buralarda hava çok yağmurlu Türkiyede hava nasıl acaba. :D
GeZeGeN
25-Ağustos-2004, 09:35
Doktor bile Yazılım yüklemede sorun olmasın diye KAON firmasına fason yaptırıyoruz demekki kaon Receiverlerde Yeni nesil Tüneri, 2MB Flash, Yazılım yüklemede NO Problem diyor Doğruya doğru ne denile bilir.
hasananlas
25-Ağustos-2004, 10:09
arkadaslar bende next var ama oturma odasına bir uydu daha alacam kaonu nerde inceleyebilirim internet adresi varmı
fener1987
25-Ağustos-2004, 14:17
usta sana bir lafım, senin kadar bu işi bildiğimde yok
dediğin her şeyde haklısın
şakasına bir laf bu kadar ciddiye alınabilir
dersen ki böyle şeyler yazma yazmam.
bu arada türkiyede hava şuan süperrr
kore nemli ve yağışlı olmalı;)
GeZeGeN
25-Ağustos-2004, 14:22
www.uzaysat.com adresine git ürün resimlerine git Resimler görünmuyor ama fareyı resimlerin üzerine götürünce bilgi açılıyor açılan bilgileri okursun o yeterli olur sanırım.
fener1987
25-Ağustos-2004, 23:57
KAON KVR 1000
ne kadar olucak bunun fiyatı???
GeZeGeN
26-Ağustos-2004, 08:50
1000 - 1500$ arası olabilir diyorlar daha belli değil.
hasananlas
26-Ağustos-2004, 09:01
usta kaonun hangi modelini alalım
GeZeGeN
26-Ağustos-2004, 13:56
KAON un
3 mödeli var
1 Modül takma yeri yok ama EMU var Şifre çözuyor (sonra istesende modül takamazsın)
2 Modül girişli EMU var şifreleri kart veya modül kullanmadan şifreleri çözer (sonra istediğinde modül takabilirsin çift modül girişli)
3 Hem modül girişli hemde içinde SKY modülü var gömülü modülüne digiturk gibi orıjınal kartlar kullanabilirsin birde USB çikişi sayesinde PC de çok kaliteli kayıt yapabilirsin ve EMU ile diğer şifreleri çözersin.
4 Hem modül girişli hemde içinde MatrixReloaded gömülü modülü var bu modül ile şifreleri çözersin ve orıjınal kartlarda kullanırsın.
5 PVR modül girişli receivere HD takılmış bu sayede kesintisiz 25 saat çok kaliteli receiver içine kayıt yapıyor ve seyrettiğini son 2 saat her zaman kayıttadır yanı bir kanalı seyrediyorsun ama kayıt yapmadın ama bir şey kaçırdın seyredemedin kanalı değiştirmeden hemen son iki saatı geri getirmek mümkün. kayıtları arşıv olarak oluştura bilirsiniz kayıt çok kalitelidir kayıt mı gerçek yayınmı anlayamazsınız.
6 KVR1000 bunu burada anlatılmaz pahalı ve yok yok.
hasananlas
26-Ağustos-2004, 14:09
usta sen hangisini öneriyorsun
müdür
26-Ağustos-2004, 14:21
usta sen hangisini öneriyorsun
en kısa yol bildiğin yol,
en iyi makine bildiğin makine,
yani next 8000...
hasananlas
26-Ağustos-2004, 16:17
müdürüm ben nextten çok memnunum zaten ama evde bir tane varken ikinciye gerek yok o yüzden kaon alayım diyorum başka cihaz kullanmadım hiç ama nexti kolay kolay değiştirmem harika bir cihaz
tameroney
27-Ağustos-2004, 01:08
Saygılar kaon makinama yeni yazılım yuklemek istiyorum yeni aldım emu yok bana yardımcı olurmusunuz rs232 kablom var hangi programları kullanmam gerekiyor teşekkür ederim
GeZeGeN
27-Ağustos-2004, 08:22
müdürüm ben nextten çok memnunum zaten ama evde bir tane varken ikinciye gerek yok o yüzden kaon alayım diyorum başka cihaz kullanmadım hiç ama nexti kolay kolay değiştirmem harika bir cihaz
Evet evde aynı markadan iki tane olması doğru değil bu firsatı değerlendirerek başka markayıda kullanarak ben ikisinide kullanıyorum hakkaten kaon süper makine dersin çünkü böyle kullananlar böyle dıyor.
hasananlas
27-Ağustos-2004, 11:02
yalnız halen hangi modelini alayım söylemediniz
freespeed
27-Ağustos-2004, 12:09
yalnız halen hangi modelini alayım söylemedinizarkadaşım cihazlar ın içeriyi her şeyiyle aynı sadece fta da modul slotu yok cı modeli 2 slotlu dıgıx modelide 2 çeşit olarak mevcut sky lı ve matrıxlı olarak yani kalite olarak aralarında bir fark yok tercih senin benim sana tavsiyem eğer modul almak istemiyorsan ksc 511 modelidir çünkü daha sonra modul takma imkanın var ama modul de olsun dersen skylı alırsan cihazda usb çıkışıyla bilgisayara kayıt yapma imkanın var matrıxlı düşünürsen zaten cihaz olarak kaon mükemmel bir cihaz matrıx de gelişmeye açık bir modul,artık tercih senin gerisi sana kalmış şimdiden hayırlı olsun,saygılar
freespeed
27-Ağustos-2004, 12:14
bu arada pvr modelini unutmamak lazım gerekeni arkadaşlar yazmış zaten oda mükemmel
köksal
09-Eylül-2004, 19:24
ustalar neyi tartıştığınızı anlamadım
siz satıcı olduğunuz için kendi malınızı övüyorsunuz kimse benim yoğurdum ekşi demez bırakında isterseniz bunu kullanıcılar tartışsın...
ben 1,5senedir kaon kullanıyorum beni hiç yarı yolda bırakmadı
nexyt 8000 olan bir arkadaşım var zırt pırt servise gidiyor bu olayı görünce ben kaon diyorum tabiki..
yada şöyde diyeyim orjinali dururken fasonu needeyim
cümleten kolay gelsin
(kabalık ettiysem özür dilerim ustalardan benim görüşüm de bu)
GeZeGeN
09-Eylül-2004, 20:00
Ben satıcı değilim tabı müşterilerimden receiver istediklerinde satarım ama dukkan sahıbı değilim
Yeni ürün alacaklar burada soruyor ne önerirsiniz diye bizde onu öneriyoruz.
byebrad
06-Ekim-2004, 10:10
Bu yeni site dizayninda fareyi resimlerin uzerine getirince sayfanin en ustunde bilgiler aciliyor haliyle kaydirma cubuguyla kayinca da resmin uzerinden fare gittigi icin bilgiler kayboluyor. Usttekiler hakkinda yarim yamalak okuyabiliyorsun fakat daha asagidakiler hakkinda bilgi almak imkansiz buna bir goz atilsa yoksa sadece bende mi oyle gorunuyor...
hasananlas
06-Ekim-2004, 13:34
hayır kardeş hepimizde aynı bilgileri okuyamıyoruz
GeZeGeN
06-Ekim-2004, 16:55
Bu yeni site dizayninda fareyi resimlerin uzerine getirince sayfanin en ustunde bilgiler aciliyor haliyle kaydirma cubuguyla kayinca da resmin uzerinden fare gittigi icin bilgiler kayboluyor. Usttekiler hakkinda yarim yamalak okuyabiliyorsun fakat daha asagidakiler hakkinda bilgi almak imkansiz buna bir goz atilsa yoksa sadece bende mi oyle gorunuyor...
Bu yazından sonra www.uzaysat.com adresindeki ürünresimlerine baktım ve dediğin gibi hata var bunu Adem beye sordum şu anda bir sorun varmış düzeltmeye çalışıyor bu sorun herkes için geçerli imiş.
yukselsum
08-Ekim-2004, 11:30
evet arkadaslar herkes bi şeyler söylüyor eminim kaon iyi bir marka .. bende alacak olsam kaon alırdım derim . ama geçenlerde elime bir kaon 511 modeli geçti. kanal gezerken sanki problemli gibi geldi ekran donuyor ve yavaş geçiyor. bu çok ilgimi çekti ve acaba cihazda mı bir sorun vardı yoksa diger arkadaslardada aynı mı ? ben vestel 840 cı kullanıyorum ve ikisini kıyaslayınca böyle bir fark gördüm.herkes vesteli yerden yere vurur ama işte bazen ufak ta olsa yerli mali. siz ne dersiniz.?
GeZeGeN
09-Ekim-2004, 09:24
Eğer sen Vestel ile Kaon nu kıyasladın ve kaon nu beğenmedin ise sana söyleyeceğim bir şey olamaz ne dersem nafile böyle bir yorumu dunyada senden başka olacağını sanmıyorum yanlış anlama yorumuna saygım var kanal geçişleri sorunlu gibi anlaşılamadı kaonda kanal geçişlerinde bir önceki kanal göruntusu don sunmu yoksa sıyah ekranmı gelsin diye ayarvar sen eğer görüntü donsun dersen kanal değiştirir ken bir önceki kanalın görüntüsü donar diğer kanal resmi gelene kadar ben daha kaonlarda sorun göremedim ve duymadım.
yukselsum
09-Ekim-2004, 12:50
yani kanal geçişleri olarak kıyasladım. daha iyi olmasını beklerdim kaondan. bendekine göre yavaş kalıyor biraz sanki.. sadece yorum . kötü algılama. yani donma yada siyah ekran olmamalı anında geçiş dururken diye düşündüm.
byebrad
15-Ekim-2004, 11:39
Valla bugune kadar gordugum digital cihazlarda en hızlı ve sorunsuz kanal gecisini ben Kaon da gordum ve bu her yeni cikan yazilimla daha da hizlanmakta o senin gordugun ve baktigin cihaz buyuk ihtimal yazilimi cok eski bir urun guncellestirilirse hizlanacaktir diye dusunuyorum, ayrica bir soru senin Vestel urununun yazilim destegi var mi? Yani yeni cikan sistemlere adapte olabiliyor mu? Kaon yazilim destekli oldugu icin her zaman guncel ve en yeni cikan sistemlere uyabiliyor bizden soylemesi Kaon'la bi sponsorlugumuz veya Kaon'dan herhangi bir kazancimiz yok sadece burada bizimle olan arkadaslari bilgi sahibi yapmak icin burdayiz ayrica senin Vestel'in yazilim destegi varsa bile Kaon'da olan korunma fonksiyonlarindan mahrumdur eminim, cunku yanlis yazilim yukledigin zaman cihaz kullanilamaz hale gelebiliyor ama bu KAON'da yok...
yukselsum
15-Ekim-2004, 18:13
tamam eminim kaon öyledir vesteli sormuşsun evet .vestel de de yazılım var. firma isteklere ve sorunlara göre yazılım yapabiliyor.. ben memnunum. ama kaonu da almak isterim. bu kadar övgüden sonra. vestel servisleri de baya hızlı bekleme derdi yok. her yerde ve semtte de var.
GeZeGeN
15-Ekim-2004, 22:30
Her gün tamıremi götüreceksinki hersemtte servisi var diye tercih edilir hiç gütürme de uzak yerde servisi olsun.
yukselsum
16-Ekim-2004, 15:56
yani hayır diyelim o anda servis yogun .. baska bir semttekine götürüp beklemeden işini halledersin anlamında. tabiki servise hiç ugramayalım ama olduki ugramak zorunda kaldık.. bekleme derdi yok o anlamda yani anında görüntü.. vs.
GeZeGeN
17-Ekim-2004, 10:49
Eğer bekliyorsan bu üründe çok arıza verıyor demek değilmidir herkes serviste.
yukselsum
18-Ekim-2004, 12:22
iyide vestel servisi sadece receiver bakmıyor. beyaz eşya. televizyon. çamaşır mak. bulaşık. bilgisayar. vs. daha bir çok beyaz eşya.. tabiki bunlar varken istesede istemesede yogun oluyor.. kastettiğim buydu..biri yogunsa diğeri mutlaka bostur...
vestel servisleri tabiki daha iyi.adım başı her yerde var.kaonun nerde servisi varki?düşünsenize kaon cihaz bir arıza yapsa bul bulabilirsen kaon servisi.
GeZeGeN
19-Ekim-2004, 09:20
Servisi olmayan, garantısı olmayan ürün olmaz ama vestel gibi adım başı servisi yok bu doğru ama adım başı servisi var diye akşam sabah arıza yapsın servis kapılarında dolaş dur doğru bumu yoksa arıza oranı 0 sifira yakın kullanım kolaylığı pratık hizili bunlar oaranır yoksa kapı dıbınde servis var diye mal alınmaz malı alırken servisemi alıyon kendinemi alıyon buna karar vermek lazım.
ama teknik servis işinide gözardı etmemek lazım.oldu ya cihaz arıza yaparsa.bunlar sonuçta kul yapısı hiç kimse arıza yapmaz garantisi vermez.ayrıca bir kaç tanıdığımda vestel hangi modeli bilemiyorum ama bir iki tane gördüm.şu küçük modellerden.emusu da var.ve hiç problem yaşamamışlar.
yukselsum
19-Ekim-2004, 14:09
evet ben vestelden bir sorun yok . arızada çıkarmadı.. gayet iyi çalışıyor. tanıdıgım bir kaç insanda daha var . bana tavsiye eden de eski kullanıcı. ama bir sorunu yok . tamirde görmemiş. yani ben sadece yazılım yükletmek için gittim. hemen yükleyip veriyorlar. yanlış yükledim ve hata yapma oranıda ortadan kalkıyor. kullanıcı hatası yapma şasında yok. benim için önemli olan hızlı ve çabuk beklemeden yapılan iştir. haftalarca bekleyeceksem o malı çöpe atarım. diyelim ki ürün 2-3 sene sonra arıza yaptı . 2 hafta bekliyorsam. o receiver isterse ağzıyla kuş tutsun benim için bir önemi yok.