PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : yardım enteresan

apricot
09-Aralık-2004, 14:33
yeni 90 lık çanak aldım hotbir için 16 e diye çevrdim yönüne.

analog cihazla yön ayarı yaptım sonra sadece arab kanalları çıktı hotbird kanalları yok sonra kanal ayarı yaparken astra 3 uydusundan 4-5 kanal göstermeye basladı sonra yok oldu bu uydunun yönü 23 E olarak görünüyor.
Şimdi yaben çanak yönünü tam tuturamadım yada makine benimle dalga geçiyor. komik tabi. akşam gidince tekrar uğraşıcam. sanırım 13 E yerine 23 E yönü ne çevirdim galiba.

Yinede bu konuda öneri alabilirim .... :)))))

GeZeGeN
09-Aralık-2004, 18:37
23 E yi en az 2 metre gerekır sen başka uydu ya gitmişsin analog Receiverle iyi ayar yap etrafındaki çanakların yönlerine dikkat et.

apricot
10-Aralık-2004, 09:23
usta doğrusunda benimde kafam karıştı. Analog cihazımdaki Hotbird kanalına göre ayarladım başka bir uyduya bağlanmam biraz zor. bahsettiğim kanal MBC adlı bir arapça yayın yapan kanal. 11662 V 27500 de sürekli arap kanalları çıkıyor.

Bana analog hotbird frekansı verebilirmisiniz birde böyle deneyeyim.

90 lık çanak ofset odaklaması yanlıştı yeniden ayarladım verilen demir bağlantılar daha büyük çanak içinmiş sanırım. çevredeki diğer çanaklarada dikkat ediyorum yön aynı. Birde mevcut Hotbird uydusunu makineden silmiştim. Sonra tekrar kanal ayarlarından uydunun ismini ve açısını yazdım 13 E olarak bu şekilde arama yaptım. Arap kanalları bu şekilde çıktı. Astra 3 uydusundan 5 kanal görünüyor MBC kanalı.

Sorun büyük değil ama kafa karıştırıyor.

Analog hotbird frekansı alırsam bu kanal üzerinden ayar yapıcam.

Teşekkür

apricot
10-Aralık-2004, 09:27
Birde şu var Kanal editör programında STB den PC ye ve PC den STB ye aktarma yaparken block hatası veriyor makine FAİL yazıp donuyor.
Versiyonmu uymuyor acaba.

m/v 12.01.a5

apricot
10-Aralık-2004, 09:30
KSC 511 z 2m makinem

GeZeGeN
10-Aralık-2004, 18:02
www.lyngsat.com adresinde Frekansları alabilirsin

block hatası bilgisayarda viris programından olabilir yada başka program çalıştırmısındır

dosyalardan kaon için loader yükle düzelir

belçikalı
10-Aralık-2004, 20:38
muttafı Üstat
sayın ustam bu loader denen şey nedir ?
bu konuda bir iki forum da yazı okumuştum ama tam bir açıklama yoktu ?
LOADER i yükseltmek makineye ne fayda getirir?

GeZeGeN
10-Aralık-2004, 21:38
yazılım yükler gibi dosyalardaki kaona ait loaderi yükle yazılım ve kanal listeleri almanı ve yüklemeni sağlar.

apricot
13-Aralık-2004, 13:14
www.lyngsat.com adresinde Frekansları alabilirsin

block hatası bilgisayarda viris programından olabilir yada başka program çalıştırmısındır

dosyalardan kaon için loader yükle düzelir

usta yardım için teşekkür

eski çanakla yeni ofset çanağı yer değiştirdim sorun halloldu.

GeZeGeN
13-Aralık-2004, 13:54
eline sağlık