PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : DİGİX 911 U cihaza yardım.PES etmek üzereyim.........

endercakra
30-Kasım-2004, 20:28
:( merhaba arkadaşlar.Muttafı ustanın dosyalar bölümünde vermiş olduğu yazılımı digix 911 uH/W 13 42 65 CİHAZA ne yaptıysam bir türlü yazılım yüklenmiyor.her şey harfiyen doğru.daha önce onlarca KAON board'lı cihaza yazılım yükledim.hiç sorun yaşamadım. Bu cihaza ilk defa EMU yazılım atılacak.yazılımdan önce cihazı resetlemem gerekirmi.İKİ SAAT önce yazılımı bir başka digix 911 e attım.cihaz sorunsuz çalışıyor.kafam allak bullak oldu .yardımcı olursanız çok memnun olucam.şimdiden tsk ederim....!

musta
30-Kasım-2004, 23:07
selam dostum,
ilk defa 911Uya emu atacaksan bu sorun loader'den kaynaklanıyordur.önce loaderi convert yapman gerekir.sonra emu atılır.
yanlışım varsa dostlarım düzeltsinler.
musta

endercakra
01-Aralık-2004, 09:20
MERHABA ARKADAŞIM. loderi convert yapıp, sonra emuyu atmamgerekir demişşin.konuyu biraz detaylı açarmısın.Tsk ederim... : :lol:

GeZeGeN
01-Aralık-2004, 11:12
yüklediğin digix receiverin loaderi kaç? senin sorun loaderden kaynaklanıyor

yolgezer
01-Aralık-2004, 15:04
:( merhaba arkadaşlar.Muttafı ustanın dosyalar bölümünde vermiş olduğu yazılımı digix 911 uH/W 13 42 65 CİHAZA ne yaptıysam bir türlü yazılım yüklenmiyor.her şey harfiyen doğru.daha önce onlarca KAON board'lı cihaza yazılım yükledim.hiç sorun yaşamadım. Bu cihaza ilk defa EMU yazılım atılacak.yazılımdan önce cihazı resetlemem gerekirmi.İKİ SAAT önce yazılımı bir başka digix 911 e attım.cihaz sorunsuz çalışıyor.kafam allak bullak oldu .yardımcı olursanız çok memnun olucam.şimdiden tsk ederim....!
slm dostum bu olay sectigin kup versiyonundan tutda cihazda en son yüklü olan dosyaya kadar bir cok nedenden oluyor gecenlerde bir cihazda karsılastım cihazda 21 nisan yazılımı vardı 26 ekim yazılıını bir türlü atamadım senin gibi herseyi denedim olmadı cihaza 18 agustos yazlımı attım ondan sonra 26 ekim attım oldu bu gün bir ksc511 cihazda aynısı oldu loaderi 216 idi 218e yükselttim tüm kup versiyonlarını denedim olmadı en son fazla ugrasmadım calısan bir cihazdan kopyaladım ben bugibi sorunlarda kesin çözümü pc den atamadıgım zaman calısan bir yüklü cihazdan cihazdan cihaza atıyom işyerimde cihaz eksik olmadıgından sorun yasamıyorum cihazdan cihaza kesin oluyor sende mümkünse öyle yap 911u modelinde bir sorunda 26 ekim yazılımını attıktqan sonra turksat uydusunun içini bosaltıyor bu durumda kesinlikle cihazı restlemeyin türksatı yeniden arattırın eger resetlerseniz cihaz tuneri tanımaz oluyor ve sinyal olmasına rağmen hiç bir kanal bulmuyor bunlar benim yasadıgım tecrübeler kolay gelsin

endercakra
01-Aralık-2004, 16:07
merhaba arkadaşlarım.digix'e yazılımı kup 230'la atmayı deniyorum.ama devamlı sonuç aynı.kısaca File open 'i açıp H/W 13.42.65 prgmı,kup 230 'a kurduktan sonra anahtarı açıyorum.bu işlemi standbay konumunda da denedim olmuyor olmuyor...ayrıca yukarıda vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı tsk ederim.inşallah bu akşam bu cihazın sorununu sizlerin sayesinde sökücem.. :wink:

GeZeGeN
02-Aralık-2004, 18:46
ben size loader versiyonu kaç diye sordum cevap vermezseniz bende size çözüm söyleyemem.

endercakra
02-Aralık-2004, 22:34
kusura bakma akadaşim bu cihazın loaderi V.1.1.6 idi.muttafı usta ben sizden yardım istedikten sonra başka bir cihazdan(H/W leri ve modeli aynı)benim cihaza aktatarım yaptım,emu yüklendi.Ama görüntü çok kötüleşti tv ekranını kızıl bi renk aldı.şifreli kanalları çözmeye gelince,kumandadan aç kapa aç kapa yapıyorum tutturabilirsem,çözüldüğü an ise resim donuyor.dosyalar bölümünde vermiş olduğunuz loader prg ve yazılımı kup 230 enginer modla yükledim,ama herşey yine aynı değişen bir şey olmadı.bende senin hiç TASVİP etmediğin ama mecbur kaldığim (RESETLEMEYİ) yaptım.Görüntü düzeldi.uydularda sinyaller kayboldu.sinyal bulduğum tp leri taratarak kanalları yerine öturttum.tekrar yazılım attım. tekrar aynı... keyler güncel olmasına rağmen..çok uzun sürede çözülen kanallar vede DONMA...!yardımlarınızı bekliyorum......

GeZeGeN
03-Aralık-2004, 12:29
Renklerin kızıl olması kumandada "P.STD" tuşuna basarak PAL, SECAM, NTSC ve OTOMATIK seçenekleri var burada sizde ayar SECAM da idi ondan renk bozuktu bunun için resetlemen gerekmezdi yukarıda verdiğim tuşa basarak PAL geldiğinde bırakmak yeterlı idi

şifrelerin çözmemesi içindeki MR modül ile EMU çakışmasıdır MR modülü devredişi bırakmak için dosyalar da MR bölümünde MR boş yazılım mevcut onu indir modüle yükle açıklama içinde var o zaman sorunsuz seyredersin MR modülede istediğin zaman normal yazılım yüklersin

cuma5902
13-Aralık-2004, 11:53
dsc 911 u 13,42,65 L:1,07 yükleme sorunu var yardım lütfen

GeZeGeN
13-Aralık-2004, 13:42
dosyalardan 112 loaderi yükle önce ondan sonra kup230engineer mod ile yazılım yükleme yapın

satmani
25-Aralık-2004, 00:10
bende de aynı sorun var bir türlü yazılım yükleyemiyorum loader ı 516 ya yükselttim olmuyor acil yardım

GeZeGeN
27-Aralık-2004, 14:35
516 loader olaNLAR sorun olmaması gerekıyor engineer mod kullanarak yükleyin

satmani
27-Aralık-2004, 22:39
@sayın muttafı cevabınız için çok teşekkürler.
engineer modda denememe rağmen "connected" yazısında kalıyor bekliyorum ileri gitmiyor.orjinal yazılımı yüklemeye çalıştım aynı sorun gene oldu.sizin aklınıza bir çözüm yolu geliyormu.cihazda orjinal şubat yazılımı ve mr114 mevcut.acil cevap lütfen

RegdaR
28-Aralık-2004, 04:44
Loader programinda yazanlarin hepsini kopyalayip buraya yazarsan hatanin nerede oldugunu anlayabiliriz belki. Mutlaka gozden kacan birsey vardir.

GeZeGeN
28-Aralık-2004, 10:48
Dosyalarda Loader 112 var önce önü yükle sonra normal yazılım yükle daha sonra emu yükleye bilirsin yükleme yaparken Engineer Mod Kullan

bekirtuncer
28-Aralık-2004, 12:03
911 U MR'de emu çakışması olanlar Ben muttafi ustanın dosyalar bölümüne koyduğu digix boş yazılımı yükledim. Şu anda emu ile gayet çok güzel çalışıyor cihaz. Konuyu değiştirdim ama kusura bakmayın. Bu konuda çok soru soran varda onun için.....

GeZeGeN
28-Aralık-2004, 17:04
ve Sonra istendiğinde MR yazılım yüklenebilir.

Birde Digix Bölümünde Resimle bir şey gösterdim onu yaparak ve ucuna anahtar koyarak istediğinde modülü devredişi birakıp emu ile seyret istediğinde emuyu kapat modülle seyret oda olur

link burada
http://www.uzayforum.com/viewtopic.php?t=594

satmani
28-Aralık-2004, 20:00
tamam tekrar yüklemeyi deneyip,yazanları kopyalayıp yapıştıracağım.saol

uğur özçelik
12-Ocak-2005, 11:34
911 U cihaza h/W değerlerini dikkate alarak yazılım yüklemelisin. bağlanıyor ama yazılım yüklemesi yapmıyorsa yönetici moduna geç.ozaman yükler.

RegdaR
12-Ocak-2005, 19:06
Ugur arkadasin da dedigi gibi H/W numaralarina cok dikkat edin. Yazilim ve cihazin ayni olmasi lazim. Aksi taktirde cihazi bozabilirsiniz ve flashi tekrar yazdirmaniz gerekir.

traconia
15-Ekim-2006, 23:11
selam arkadaşlar b u sorunun çözüldüyse bana yardım edebilirsin
benim cihazımkaon
digix DSC 911 UZ HW V13 42 65 -
loader V1.1.2
C:A 3.1.2
kup230ep ile yazılımı yüklemeye çalışıyorum ama olmuyor. yazılımı yüklediğim zaman altta eski versiyon diyor bir önemi varmı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekürler

Sifonfiltresi
16-Ekim-2006, 09:27
Arkadaşım nereden buldunda yukledın loaderı bılmıyorum ama Digix loaderı 5.1.6 dır ve loaderle oynanmaz. Şımdı yapacağın önce loaderı kademelı olarak 5.1.6 yukselteceksın ondan sonra Hazıran 2005 orıjınal emusuz yazılımı atacaksın.Loaderın 5.1.6 ya yukselecektır.Bundan sonra emulu herhangıbır yazılımı Kup 2330 veya up 300 ıle atabılırsın.

Sifonfiltresi
16-Ekim-2006, 09:32

Arkadaşım once loaderını 5.1.6 yukselteceksın kademelı olarak yukseltebılırsın.Ondan sonra Hazıran 2005 orıjınal emusuz yazılımı atacaksın.Daha sonra loaderın 5.1.6 ya yukseldığını gorduğunde ıstedıgın emulu yazılımı atabılırsın.Digixlerın loaderı ıle oynanmaz.

GeZeGeN
16-Ekim-2006, 10:09
yazılım yüklerken eski yazar bunu dikkate alayın
Kaon topiğinde sabit başlıklarda ne istersen var yok yok

traconia
16-Ekim-2006, 10:27
kaon digix DSC 911 UZ HW V13 42 65 -
loader V1.1.2
kup230ep ile yazılımı yüklemeye çalışıyorum ama olmuyor. yazılımı yüklediğim zaman altta eski versiyon diyor bir önemi varmı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekürler

--------------------------------------------------------------------------------

GeZeGeN
16-Ekim-2006, 16:23
Anlaşılan cevapları okumuyorsunuz yukarıda yazdım dikkate almayın diye

http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=8085

traconia
16-Ekim-2006, 21:26
yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler. bu gün deneyecem yapamasam sorarım ona göre :)))))))) selamlar

traconia
16-Ekim-2006, 22:08
arkadaşlar loader ı yükseltmeye çalışıyorum ama olmuyor recivberda CAS yazısı çıkıyor ve yükleme yapmıyor ben kuru kafayı yüklemeyi denedim daha sonra onda da CAS yazıyor ve yüklemiyor ne yapmam lazım yardııııım

GeZeGeN
17-Ekim-2006, 09:40
kuru kafa yükledin ise cihazın servislik oldu loaderle işi yoktu sadece yazılım yükleyecektin senin recever için son loader 516 dir kuru kafa senin cihazlar için değil yukarda verdiğim linkte resimli anlatım var her iş için kuru kafa nelere yüklenir anlatıyordu

traconia
17-Ekim-2006, 11:00
kuru kafa yükledin ise cihazın servislik oldu loaderle işi yoktu sadece yazılım yükleyecektin senin recever için son loader 516 dir kuru kafa senin cihazlar için değil yukarda verdiğim linkte resimli anlatım var her iş için kuru kafa nelere yüklenir anlatıyordu

kuru kafayı yüklemedim yüklemeye çalıştım oda yüklenmiyor. allahtan yüklenmemiş ama asıl sorunum benim cihaz kaon digix DSC 911 UZ HW V13 42 65 -
loader V1.1.2
ve buna yazılım atmaya çalışıyorum olmuyor yüklenmiyor kesinlikle loaderı yükselt dediler onuda kabul etmiyor. CAS yazıyor sadece makinede

GeZeGeN
17-Ekim-2006, 15:37
kup230 ile 516 yükle loader

bak imzamda kaonlar için resimli anlatım var incele herşey var

traconia
17-Ekim-2006, 21:22
kup230 ile 516 yükle loader

bak imzamda kaonlar için resimli anlatım var incele herşey var

inan benim makinemde sorun var yada bilgisayrımda sorun var önce kup230en yi sonra 516 yı kaydettim bilgisayara kupla senin anlatığın gibi yüklemeye çalıştım ama recevıra kesinlikle yüklenmiyor mühendis modunda ve yönetici modunun ikisindede yüklemedi hiç hareket yok ya bilgisayardan bağlantı kuramıyorum yada başka bir sorun var ama ben bilmiyorum bilen varsa buyrun bakalım

GeZeGeN
18-Ekim-2006, 10:33
Sen daha receiverle bilgisayar arasında bağlantı kuramadın kablona ve com çıkışına bak kontrol et

Sifonfiltresi
19-Ekim-2006, 07:41
inan benim makinemde sorun var yada bilgisayrımda sorun var önce kup230en yi sonra 516 yı kaydettim bilgisayara kupla senin anlatığın gibi yüklemeye çalıştım ama recevıra kesinlikle yüklenmiyor mühendis modunda ve yönetici modunun ikisindede yüklemedi hiç hareket yok ya bilgisayardan bağlantı kuramıyorum yada başka bir sorun var ama ben bilmiyorum bilen varsa buyrun bakalım

Bu kadar denemelrınıze rağmen yuklenmıyorsa başka bır bılgısayarda deneyın cıhazdamı sorun yoksa bılgısayardamı onu anlayn bence.

GeZeGeN
19-Ekim-2006, 09:59
Kup de hareket yoksa bağlantı kurulamadı

traconia
19-Ekim-2006, 10:39
Bu kadar denemelrınıze rağmen yuklenmıyorsa başka bır bılgısayarda deneyın cıhazdamı sorun yoksa bılgısayardamı onu anlayn bence.

dün gece başka bilgisayardada denedim ama yüklenmedi yani sorun bilgisayarda değil ya cihazda yada kabloda bugün kabloyuda değiştirecem yüklemeye çalışırken cihazda hiç değişiklik yok kablo sağlamsa o zaman cihazda demektir bu gün deneyip haber veririm teşekürler

traconia
21-Ekim-2006, 08:42
her şey için teşekür sorun kablodaydı dün yeni yazılım yükledim. türkçe kanalları çözüyor ama yabancı şifreli kanalları çözmüyor. yazılımdan olsa gerek en son hangi yazılımı yükleyeyim ??

GeZeGeN
21-Ekim-2006, 10:01
tamam dır sorun yok kimsede çozmuyor

traconia
22-Ekim-2006, 20:39
en son 13 ekim yazılımını yükledim aradaki yazılımları yüklemem gerekir mi yada şöyle sorayım en son yüklediğim yazılımmı devreye giriyor eskileri devreden çıkıyor mu ??

traconia
22-Ekim-2006, 20:40
tamam dır sorun yok kimsede çozmuyor

en son 13 ekim yazılımını yükledim aradaki yazılımları yüklemem gerekir mi yada şöyle sorayım en son yüklediğim yazılımmı devreye giriyor eskileri devreden çıkıyor mu ??

GeZeGeN
23-Ekim-2006, 00:08
Son yazılım son bilgiler içerir eski den eser kalmaz

merihsasa
23-Ekim-2006, 21:05
Ya üstatlar 13.42.65 yazılımı çıkmıyor sebep nedir 911'i 511 yapabilirmiyiz yada ben cihazımı değiştirim cevabınızı bekliyorum saygılar

GeZeGeN
24-Ekim-2006, 11:00
son yzılım 1 Ağustos gereken herşey var yeni çıkanlar bazen 2 günlük TPS gelir bunda oda olmasın

traconia
26-Ekim-2006, 12:57
en son yazılım 1 ağustos mu (tam olan). ben onu yüklemedim 13 ekim yazılımı yükledim üzerine 1 ağustos yazılımını yükleyeyim mi yoksa öylece kalsın mı ? yükleyeceksem nerden yükleyeyim ?

GeZeGeN
26-Ekim-2006, 22:29
orijinal son yazılım 1 ağustos bundan sonrakiler kucalanmış önüne gelen parmak atmış yazılım tabi çözen birşey yok ama güncel keleri girerek bazı kanallar çözersin tabi keyleri forumda takıp edeceksin ne yin keyleri deme ne çıkarsa

traconia
27-Ekim-2006, 09:29
orijinal son yazılım 1 ağustos bundan sonrakiler kucalanmış önüne gelen parmak atmış yazılım tabi çözen birşey yok ama güncel keleri girerek bazı kanallar çözersin tabi keyleri forumda takıp edeceksin ne yin keyleri deme ne çıkarsa

1 ağustos yazılımı kurcalanmamış nerde var onu yükleyeyim mi?

GeZeGeN
27-Ekim-2006, 18:39
http://www.uzayforum.com/showthread.php?t=7875
Burada 1 ağustos var ama bazı kişiler düzgün tps yazılım yapıyorlar