PDA

Tam Versiyonu Görüntüle : NEXT 8000 YAZILIM YÜKLEME-YARDIM

zesin
02-Ekim-2004, 14:05
Herkese merhaba.Next 8000 X_CAM receivera kendim bilgisayarımdan yazılım yükleyeceğim.Fakat bunu ilk defa yapıyorum.
Hiç bilmeyen biri olarak en başından sonuna kadar ne yapmam gerektiği hakkında yardımlarınızı acilen bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

GeZeGeN
02-Ekim-2004, 17:22
RS232 ile bağlantı kur receiver kapalı loader çalıştır ve yazılımı seç ve download tuşuna bas receiveri aç yüklemeye başlayacak yükleme bittimi receiveri sifirla reset at .

müdür
02-Ekim-2004, 18:38
yazılımı yüklemezden önce ve sonra cihazını iki kere resetle.

yazılım ve yükleme programını masaüstüne alıp açtıktan sonrası muttafı'nın dediği gibi.

selocan
02-Ekim-2004, 22:10
eylül yazılımıda aynı şekildemi yükleniyor? farklı yükleniyor deniliyordu

GeZeGeN
03-Ekim-2004, 09:14
Yazılım yükleme hep aynıdır.

zesin
03-Ekim-2004, 11:20
Peki Reset nasıl atabilirim.Biraz tarif alabilirmiyim

Afat45
03-Ekim-2004, 17:52
Menüden fabrika ayarlarına dön (reset atmak diye tabir edilir). Yazılımı yükle. Yazılımı yükledikten sonra tekrar fabrika ayarlarına dön. Yeni yazılım aktif olur. Kanalları yükle hayırlı seyirler.

zesin
04-Ekim-2004, 07:43
Yazılanları (resetleme hariç)yaptığım halde yükleme yapamadım.Acaba tek neden resetleme yapmamam olabilir mi.

GeZeGeN
04-Ekim-2004, 09:07
restleme ile ilgisi yok

yaptığınız adımları yazın nerede yanlış olduğunu söyleyelim

GeZeGeN
04-Ekim-2004, 09:36
Konularınız devamı için yeni başlık açarak değil var olan konunuza ekleyerek devam edin yoksa konu dağılır sorularınıza cevap alamazsınız.

zesin
04-Ekim-2004, 18:36
CİHAZI KABLO İLE BAĞLADIM.AKTARMA DOSYASINI,İÇİNE YAZILIMI DA ALARAK AÇTIM.RESET BY YANIP SÖNMEYE BAŞLAYINCA CİHAZI AÇTIM.AMA YANIP SÖNME HEP DEVAM EDİYOR.BU ARADA CİHAZI TEKRAR KAPAMAK GEREKİYOR MU BİLEMEDİM.HATAMIN NEREDE OLDUĞUNU UMARIM BULURSUNUZ(BİLMECE GİBİ OLDU AMA)

GeZeGeN
04-Ekim-2004, 20:31
RS232 kablon doğru kablo olduğundan eminmisin.

Aşağıdaki resimdeki gibi olacak

zesin
05-Ekim-2004, 10:07
şekil olarak aynı kablo.Lehim kısmını anlamadım.Bir de şunu sorayım.Yükleme başarısız oldu diye cihazı resetlemedim.Acaba yüklenmiş olabilir mi.Reset atmadan yazılım devreye giriyor mu

GeZeGeN
05-Ekim-2004, 12:54
Next Receiverlerde Reset atmadan yeni yazılım devreye girmez.

Lehim kaynak denek yanı bir tarafta 2 nolu ayaktan alınan kabloyu obur tarafatakı 3 nolu ayağa lehim yanı kaynak yapın dıyor.

zesin
06-Ekim-2004, 07:45
SONUNDA BAŞARDIM.AKŞAM TEKRAR DENEDİĞİMDE YÜKLEMEYİ YAPTIM(ÖNCEKİ DENEMEMDEN FARKLI OLARAK CİHAZI ARKASINDAKİ DÜĞMEDEN KAPATTIM VE DOWNLOAD SONRASI AÇTIM)
FAKAT DAHA ÖNCEKİNDEN FARKLI OLARAK SORUNSUZ İZLEDİĞİM CINE5 KANALINI VE MULTIVIZYONLARI SON YAZILIMDAN SONRA AÇMAZ OLDU.BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.(FORUMDAN OKUDUĞUM KADARIYLA,EMU AKTİF OLMAMIŞ OLABİLİR Mİ,EĞER ÖYLE İSE NASIL AKTİF HALE GETİREBİLİRİM-EYLÜL YAZILIMINDA?

zesin
06-Ekim-2004, 07:45
SONUNDA BAŞARDIM.AKŞAM TEKRAR DENEDİĞİMDE YÜKLEMEYİ YAPTIM(ÖNCEKİ DENEMEMDEN FARKLI OLARAK CİHAZI ARKASINDAKİ DÜĞMEDEN KAPATTIM VE DOWNLOAD SONRASI AÇTIM)
FAKAT DAHA ÖNCEKİNDEN FARKLI OLARAK SORUNSUZ İZLEDİĞİM CINE5 KANALINI VE MULTIVIZYONLARI SON YAZILIMDAN SONRA AÇMAZ OLDU.BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.(FORUMDAN OKUDUĞUM KADARIYLA,EMU AKTİF OLMAMIŞ OLABİLİR Mİ,EĞER ÖYLE İSE NASIL AKTİF HALE GETİREBİLİRİM-EYLÜL YAZILIMINDA?