Tam Versiyonu Görüntüle : kaon ksc n550h2 yeni modellere yazilim varmi
masterhero
30-Mart-2005, 02:25
merhaba arkadaslar ben yeni kaonlardan aldim,bu cihazlara yazilim varmi ,bunlarin hwsi degisik biraz ,bakin size bir link gönderim ,anlamyana yardimci olabilirim ,benim cihaz en altta sol tarafta http://******* yardimcilara simdiden selam
masterhero
30-Mart-2005, 16:37
bu linki kendim denedim olmuyor ,nedense?
H/W: 06:41:31:00:04: 00:11:2B:04:03 evet aynen böylesu sayfaya bakin tüm hw modelleri bir görüntüde ********* sonra hw versions a tiklayin
RegdaR
30-Mart-2005, 23:38
DVB-S or T Convergence Twin Tuner PVR
H/W: 06:41:31:00:04:
00:11:2B:04:03
4M64M
Kaon KSC-N550 H2
Buyur arkadasim israrla linkini verdigin siteden aynen yazdim bahsettigin kismi. Link vermek yasak diyoruz ama ayni sekilde devam ediyorsunuz. Benim yaptigimi siz de yapabilirsiniz. Lutfen forum kurallarini okuyunuz.
Yazilim konusuna gelince arastiriyorum. KAON topigini takip ederseniz yazilimi oldugu zaman oradan verilecegini gorebilirsiniz.
masterhero
31-Mart-2005, 00:06
ustam kusura bakma ,benim hatam kurallarin bu kismini okumamisim ,
hicbiryerde birsey bulamadim
bu cihaza olabilecek bir yazilim yapma imkani varmi`dir?
RegdaR
31-Mart-2005, 00:17
Arastiriyorum. Gerekli bilgiyi veririm ogrendigimde.
masterhero
31-Mart-2005, 02:57
sagol simdiden tesekkürler
yeni kasa CI model Kaonlarda çıktımı?
GeZeGeN
04-Nisan-2005, 15:36
çıktı sadece kasa ufaldı o kadar başka bişe yok
masterhero
08-Nisan-2005, 05:42
selam arkadaslar ,benim kaona yeni orjinal yazilimi yüklemede bir hata oldu galiba
cihaz sadece on ayarinda kaliyor
yazilim yüklemesi sorunsuzdu ,ama nasilsa cihaz daha cevap vermiyor ,anladigima göre flashin yeni programlamasi gerekiyor ,bana bu konuda yardim lagzim ,bir ay önce ayni olay benim hw 13.42.6d alete olmustu ,ama o benim dikkatsizligimdendi fakat bu sefer ne is anlayamiyorum
GeZeGeN
08-Nisan-2005, 09:01
yanlış yazılım yükledin ondan başka bişe olmaz
masterhero
08-Nisan-2005, 09:51
hizli cevabina tesekkür ,bu konuda ilginc yardim lagzim bana ,benim arastirmalara ragmen anladigim, bana jtag interface lagzim
eger bu durumsa ,kendi yapma imkani da varmis ,ama nedense hicbiryerde buna ragmen aciklama bulamadim.
yukaridaki anlatigim gibi 13.42.6d hw`li cihazima da olmustu onu tamire göndermistim ,ama kendim yapmasini ögrenmek istiyorum
bu simdiki n550h2 modelin hwsi yukarida yaziyor
(burada regdar kardese tesekkürler yine)
platinde 20 pinli jtag icin takma yeri var
kissofdead
08-Nisan-2005, 10:11
çıktı sadece kasa ufaldı o kadar başka bişe yok
gezegen usta yeni kasalarda ST 5518 işlemci varmış bu farklı bi işlemci değilmi?
masterhero
08-Nisan-2005, 10:15
merhaba kissofdead ,sen sorunua ilgili ekstra bir konu acsan daha iyi olur vallaha !!!
kusura bakma
GeZeGeN
08-Nisan-2005, 10:45
hizli cevabina tesekkür ,bu konuda ilginc yardim lagzim bana ,benim arastirmalara ragmen anladigim, bana jtag interface lagzim
eger bu durumsa ,kendi yapma imkani da varmis ,ama nedense hicbiryerde buna ragmen aciklama bulamadim.
yukaridaki anlatigim gibi 13.42.6d hw`li cihazima da olmustu onu tamire göndermistim ,ama kendim yapmasini ögrenmek istiyorum
bu simdiki n550h2 modelin hwsi yukarida yaziyor
(burada regdar kardese tesekkürler yine)
platinde 20 pinli jtag icin takma yeri var
Dostum sorunu tam anlayamadım yada bu konuda bilgim yok hiç böyle şeyler duymadım
masterhero
08-Nisan-2005, 11:07
ben ne yapabilirim simdilik cihaz`da "on" yaziyor sadece ama devam calismiyor
yazilim almiyor
GeZeGeN
08-Nisan-2005, 17:48
yanlış yazılım yüklemişsindir ondan olur benim bildiğim sen Receiverin H/W si ne idi iyi biliyonmu yada Receiverin özelliğini anlat kaç oyunlu? 1MB veya 2MB mi bilginiz varmı Receiver hakkında detay verin
masterhero
08-Nisan-2005, 19:17
buyur kardes H/W: 06:41:31:00:04: 00:11:2B:04:03 kaon ksc n550h2 (kvr1000 modeline benzer)
benim bilgime göre 6mb cihaz oyun yok ,ama ekleme imkani var
bendeki 01.01.06 orjinal yazilimdi 01.01.09 yazilimini yüklemeden sonra oldu bu sorun ama bu da orjinal yazilimdi benim yaptigim hata, ilk önce eski yazilimi vermem gerekmis(01.01.05) ondan sonra son cikan yazilimi verebilirmisim (boot loader yüzünden)
yani su anda bence kesin benim aletin flash bozuldu ,
bu flashi nasil tamir edebilirim ?
RegdaR
08-Nisan-2005, 19:39
Servise goturmen gerekir. Eski yazilimi yukleyemiyor musun su anda?
GeZeGeN
09-Nisan-2005, 09:00
bu Receiveri bilmiyorum ama Türkiyedeki kaon ve kaon bord lu receiverlerde örnek 1MB receivere 2MB yazılım yüklendiğinde receiver ON yazar kalır tekrar 1MB doğru yazılım yükleğimizde düzelir
yada çok ayrı yazılım yüklendiğinde olur
ama Flash arıza olsa ON yazmaz sadece . nokta kalır receiver açılırken sağ alt köşede . nokta olur başka bişe olmaz
birde alakasız yazılım yüklendiğinde receiver açacak bieş bulamaz yine nokta . olarak kalıyor yine doğru yazılım yüklendiğinde makine kendine geliyor
senin receiveri hiç görmedim ve duymadım oradaki servislerden yardım alman mümkün değilmi?
ben yine araçtıracağım
masterhero
09-Nisan-2005, 16:08
receiveri acinca: init. / u1.14 (gibi birseyler yaziyordu sonra on da kalarak devam etmiyordu,servise gönderdim.
bu problemin sorunu boot loader mis ,bana gereken olan bl.3.1.3(sw01.01.05) .aletin icindeki ama bl.3.1.2(sw01.01.06)
sw 01.01.09e gereken bl.3.1.3 (o yüzden ilk önce eski yazilimi vermem gerekmis )
masterhero
09-Nisan-2005, 16:27
receiveri acinca: init. / u1.14 (gibi birseyler yaziyordu sonra on da kalarak devam etmiyordu,servise gönderdim.
bu problemin sorunu boot loader mis ,bana gereken olan bl.3.1.3(sw01.01.05) .aletin icindeki ama bl.3.1.2(sw01.01.06)
sw 01.01.09e gereken bl.3.1.3 (o yüzden ilk önce eski yazilimi vermem gerekmis )
GeZeGeN
09-Nisan-2005, 21:15
orada ithalatçı firmanın web sitesinde loaderleri yayınlamıyorlarmı
masterhero
09-Nisan-2005, 22:32
tamam loadereler var ama onlari icden verebilirim ancak cünkü rs232den baglanti kurulmuyor daha ,
o loaderleri vermek icin baska bir alet gerek (jtag-interface) bu aletnen flash yeni programlaniyormus ,fakat bu alet ten bende yok fiyati 50,-euro
bu aleti yapmasi basitmis ama tarifesini bulamiyorum birtürlü
programmlari var
GeZeGeN
10-Nisan-2005, 10:17
yazılım yükler gibi loader yüklemeyi denedinmi belki yükler.
masterhero
10-Nisan-2005, 13:01
malesef hic bir cevap gelmiyor ,bana aynisi bu forumdaki digix sayfasinda 3.-4. cü sirada olan "digix ucas " baslantili konudaki gibi(http://uzayforum.com/showthread.php?t=1520)bu link forum icinden ,insallah sorun cikmaz
sizlere bu durumla daha karsilasmamisziniz galiba,
yalnis yazilim verince oluyor böyle ,yada hatali verince ,yada tam bitmeden programi kapatirsam
yada ilk sayfalarda anlatigim gibi .
DIKKAT :cok önemli bir örnek vercem,SAKINA yapan olmasin,bu olay ilk kaon bordlu aletimle olmustu:
ben 13.42.6d ucas modeline yalnislikla 12.01.a5yazilimi vermistim ,alet almisti ,fakat ben yine degistirmistim yani dogrusunu vedim sonra(daha yeni ögrendim hw`ye dikkat edecegimi),evet su ana kadar hicbir sorun yoktu ,sonra ben yine (birkac saat sonra baska benim hw uygun yazilim bulmustum ,onu verirken flash yazmasinda 72%è kadar geldi ve durdu birden ,ondan sonra sadece on yaziyordu ,hicbirsey almiyordu
servie gönderdim ,burda bir tanidik yapiyor
flash silinmisdi cünkü zamaninda yalnis hw`ye uymayan yazilim verdigim icin(hw12.01.a5)
demek istedigim cihaz hemen ölmedi ,ama gelcek yüklemelerde her an ölüyor birincisinde degilse 2. yada 3.
flashi legimle cikartip "jtag-Interface" aletiyle yeni brogramladi (boot loaderini düzeltti)
simdi gelelim benim yeni kaona ksc n5550h2,onun da flashi yeni yazilmasi gerek ,fakat bunda legime gerek yok cünkü o "jtag-Interface´i" bordda direk baglamak icin 20pinli yer var obürkinde(13.42.6d) flash tamamen borddan legimle cikartlmasi gerek ve o tek tek pinler ayri kablolarla "jtag-Interfaci`ìn" pinleri ile baglanmasi lagzim(legimle tabiki)
ama dikkatli olana insallah böyle sorun gelmez basina!!
masterhero
12-Nisan-2005, 00:01
peki bu alete yazilim yapma imkaniniz varmidir acaba
GeZeGeN
12-Nisan-2005, 09:36
bizim yazılım yapma gibi gücümüz yok sadece yazılıma birkaç şey değişilik yapmak tir
masterhero
12-Nisan-2005, 14:47
iste benim istedigim aslinda bu.
yazilim var ,yani orjiinal dersen, ben vallaha bu isin nasil yapildigini anlamiyorum ,ama benim cihaz hemem hemem öbür kaonlar gibi ,aslinda mümkün olmasi gerek galiba ,
sizlere sanirim aletin kendisi gerek yazilimlarala birsey yapabilmek icin ? dögrumuyum buraya kadar
bizim forumda bagzi yerlerde kaon kvr den bahsedilmisti ,benimki de aynisi sadece analogrecorder ver hdd degistirme kabi yok
abicim sana ben aslindda her bilgi /yazilim/menü resmi ...
göndere bilirim bu alet üzerine
sen yeterki söyle
yani buna emu birsey yoksa bile, eminim sizlerele beraber birseyler yapabiliriz bu konuda
GeZeGeN
12-Nisan-2005, 15:22
bizim yaptığımız sistemlerdeki key değişikliği yazılımın içinde değiştiriyoruz o kadar başka birşey değil bu kadar işe bişe olmaz heveslenme